OBRADOVIĆ OGORČEN: Zašto su odbojkaši bolji od Dejvis kup selekcije?

Selektor srpskog Dejvis kup tima razočaran je odlukom Olimpijskog komiteta Srbije da za najbolju reprezentaciju u 2013. proglasi odbojkašku selekciju

  • 14

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović razočaran je što ta selekcija nije nagrađena priznanjem Olimpijskog komiteta Srbije za osvojeno drugo mesto, odnosno srebrne medalje ove godine.

Dejvis kup tim Srbije je nedavno u "Kombank areni" poražen u finalu od Češke, a Obradović smatra da je taj uspeh veći nego onaj koji je ostvarila odbojkaška reprezentacija Srbije osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu odigranom u Poljskoj i Danskoj.

- Prvo hoću da čestitam svima koji su dobili nagrade, ali mi se čini da su napravljene određene nelogičosti. Reprezentacija u Dejvis kupu je bila nominovana, ali priznanje su dobili odbojkaši koji su bili treći na Evropskom prvenstvu - kaže Obradović za "Žurnal".

On smatra da drugo mesto u Dejvis kupu više vredi od odbojkaškog uspeha, da je svetsko srebro sjajnije od evropske bronze.

- Težina medalje u sportu je egzaktna. Drugačije ne sme ni da bude. Dejvis kup tim Srbije je najuspešnija muška reprezentacija u ovoj sezoni, jer je osvojila srebro na svetskom prvenstvu. Dejvis kup se u svim zemljama tretira kao prvenstvo sveta, uostalom mi smo 2010. i dobili ovo priznanje kao šampioni Dejvis kupa, odnosno najbolja reprezentacija na planeti - nastavlja Obradović.

- Šokiran sam i ne znam o čemu se tačno radi. Momci su velikim odricanjem zaslužili da budu proglašeni za najbolji tim svoje zemlje. To nije mala stvar. Olimpijski komitet je morao o tome da povede računa. Ne želim ovim rečima da umanjim bilo čije velike rezultate - ukazuje selektor, i ukazuje na nove zamerke.

- Drugo, ja kao selektor nisam ni nominovan za trenera godine. A reprezentacija koju sam predvodio osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu sveta. Treće, u Olimpijskoj reviji spomenuti smo samo kroz Đokovićeve rezultate.

Za kraj, Obradović prebacuje lopticu preko mreže.

- Jedva čekam odgovore Olimpijskog komiteta. Zašto je Dejvis kup tim Srbije zaboravljen? Tražim objašnjenje kako se to dogodilo - rekao je Obradović, napominjući da se zahvaljujući tenisu o Srbiji gotovo svakodnevno pozitivno govori, a ne samo jednom godišnje.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TSTS

    29. decembar 2013 | 09:22

    Zato sto teniska reprezentacija,da nije Noleta,je jedna sasvim prosecna reprezentacija.U finalu obe pobede je ostvario Nole.On je dobio titulu najboljeg sportistu,a kao kolektiv je ipak ocekivano da neko drugi pobedi.

  • Savo

    29. decembar 2013 | 09:28

    Obradovicu preterujes.Potrebno je nagraditi i druge sportove koji su doneli medalje u Srbiju.Pa, naravno da se tenis gleda kroz Djokovica i on je dobio priznanje.... jer sta bi bila nasa tenis reprezentacija bez njega.

  • Brana

    29. decembar 2013 | 09:53

    Auu,sujete,pa Obradovicu oni momci igraju svi do jednoga a kod tebe čovek ipo,nemoj da ti bude zao,budi malo manje Srbin pa pokazi postovanje prema nekom svom ko to zasluzuje a ne odmah noz u ledja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA