DEDA MRAZ ŽIRU: Arsenal sa visine dočekuje 2014. godinu (VIDEO)

Golom Francuza u 65. minutu Arsenal prvi put posle šet godina dočekuje Novu godinu na prvom mestu * ''Karamele'' zahvaljujući pobedi protiv Sauthemptona (2:1) izbile na četvrto mesto

  • 0

Nigde ga nije bilo šest mečeva, mesto u timu na početku 2014. godine mu je visilo, a onda je Oliver Žiru odlučio da se probudi i golom u 65. minutu doneo je pobedu Arsenalu na gostovanju u Njukaslu čime će ''tobdžije'' godinu na izmaku završiti kao lideri Premijer lige - 1:0, prvi put posle šest godina.

A da su to zaslužili svakako jesu s obzirom na to da su u 2013. godini osvojili najviše poena, ukupno 82, i zabeležili su najveći broj gostujućih pobeda čija cifra se posle trijumfa protiv ''svraka'' popela na 20.

S razlogom se Arsen Venger pribojavao meča u Njukaslu, koji je pogađao mreže na 15 od poslednjih 16 mečeva, a veliki peh za njegov tim bilo je neigranje povređenog Mesuta Ozila. Da je Vilijams tokom prvog poluvremena umseto prečke pogodio mrežu Šćesnija pitanje je kako bi se situacija odvijala, ali je Njukasl u trenucima kada su bili opasniji na terenu primili gol iz prekida.

Žiru je na najbolji način iskoristio centaršut Volkota i u 65. minutu postigao tek drugi gol izvan Londona, ali zlata vredan za njegov tim koji može samo Bogu zahvaliti što se lopta u 80. minutu nije zakoprcala u njihovoj mreži. Veliku glupost na 10 minuta pre kraja napravio je golman Šćesni kada je napucao Remija, a lopta čudom proletela pored stative.

Veliku i bitnu pobedu na isteku 2013. godine ostvario je i Everton protiv Sauthemptona rezultatom 2:1. Dva najprijatnija iznenađenja Premijer lige priredili su spektakl na ''Gudison parku'' koji je, ipak, zasluženo pripao ''karamelama'' prvim golom Romela Lukakua u decembru.

Igrao se 74. minut kada je Belgijanac anulirao gol Gastona Ramireza za izjednačenje u 71. minutu. Everton je u vođstvo doveo Koleman u devetom minutu, svojim trećim golom u četiri meča,a  ukupno petim u sezoni koliko je postigao za sve ove godine u Premijeršipu.

PREMIJER LIGA 19. kolo:

Subota:

Vest Hem – VBA 3:3

Aston Vila – Svonsi 1:1

Hal – Fulam 6:0

Norič – Mančester Junajted 0:1

Mančester Siti – Kristal Palas 1:0

Kardif – Sanderlend 2:2

Nedelja:

Everton – Sautempton 2:1

(Koleman 9, Lukaku 74 - Ramirez 71)

Njukasl – Arsenal 0:1

(Žiru 65)

Čelsi – Liverpul 17.00

Totenhem – Stouk 17.00

Tabela: Arsenal 42 Mančester Siti 41 , Čelsi 37 (-1), Everton 37, Liverpul 36 (-1),  ...Fulam 16 (+1), Vest Hem 15 , Sanderlend 14

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA