CRNI PONEDELJAK NFL: Seča trenera, Meningov rekord u opasnosti!

Završetak ligaškog dela šampionata po pravilu je i kraj angažmana trenera koji su podbacili, ni ova sezona nije izuzetak

  • 0

Ponedeljak po završetku ligaškog dela NFL sezone najgori je dan za trenere u najpopularnijem sportu u SAD, pa ni ovaj nije bio izuzetak.

Četvorica su dobila "nogu", među njima i čuveni Majk Šanahan, kojeg su otpustili Vašington Redskinsi. Šanahan je krajem prošlog veka dvaput osvajao Superboul sa Denverom, međutim nije imao mnogo uspeha posle toga, a ni informacije koje je verovatno on puštao u medije o tome kako je nezadovoljan stanjem u klubu, nisu mu išle u prilog.

Pored Šanija otpušteni su i Lesli Frejzer(Minesota), Greg Šijano (Tampa Bej) i Džim Švarc (Detroit), a Rob Čadzinski (Klivlend) nije  ni dočekao ponedeljak, Braunsi su ga se rešili u nedelju odmah posle poraza od Pitsburga, 12. u prvenstvu.

Još ranije tokom sezone otpušten je i Geri Kubijak iz Hjustona, a sasvim je moguće da ni ovo nije konačan spisak.

Jedna od tema koja će biti aktuelna narednih dana je i da li je Pejton Mening postavio rekord u broju bačenih jardi u sezoni. Kvoterbek Denvera proveo je samo prvo poluvreme u igri u demoliranju Rejdersa 34:14 u Ouklendu u kojem je bacio 266 jardi uz četiri tačdauna.

Sporan je Meningov pas za Erika Dekera od sedam jardi u prvoj četvrtini, čini da je lopta bačena unazad, samim tim trebalo bi da se akcija računa kao trčanje, što će značiti da Mening nije nadmašio 5.476 jardi Drua Brisa iz 2011. Konačnu odluku doneće liga u narednim danima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA