NIKI LAUDA: Šumaherovo stanje nije ohrabrujuće, molim se za njega!

Legendarni vozač Formule 1, koji je i sam jedva preživeo teške povrede i opekotine nakon udesa 1976. godine na trci za Veliku nagradu Nemačke, zabrinut je za stanje nemačkog asa.

  • 0

Trostruki prvak sveta u Formuli 1, Austrijanac Niki Lauda, priznao je da nije preveliki optimista po pitanju zdravstvenog stanja nastradalog velikana tog sporta Mihaela Šumahera.

- Težina povreda i njegovo stanje nisu ohrabrujući. Zabrinut sam i molim se za njega - rekao je Lauda austrijskim novinarima.

Bivši vozač Ferarija istakao je da je šokiran posle nesreće 44. godišnjeg nemačkog asa.

- Potpuno sam šokiran i ne mogu da verujem i objasnim da se tako velikom vozaču, koji je preživeo 300 trka, ovako nešto dogodi na skijanju. To je velika tragedija - kazao je Lauda, koji je jedva preživeo teške povrede i opekotine nakon udesa 1976. godine na trci za Veliku nagradu Nemačke u Nirburgringu.

On je istakao da Šumaher ne samo da je bio veliki vozač, već i veoma dobar skijaš.

- On je čvrst, vanserijski tip i ono što mu se dogodilo moglo je da zadesi svakoga. Mihael nikada ne bi ulazio u nepotreban rizik. Nikad od njega ne bih očekivao da bi izvodio ludosti pred svojim sinom -, zaključio je Lauda, s obzirom da je Nemac prilikom nesreće bio zajedno sa 14. godišnjim sinom.

Šumaher je u nedelju na skijanju u francuskom centru Meribel zadobio teške povrede, kada je pao i glavom udario u stenu, a trenutno je u veštački izazvanoj komi i lekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA