ATP Dubai Uživo: Đoković - Štebe 6:4, 6:2

Najbolji svetski teniser igra meč prvog kola protiv 71. igrača Nemca Sedrika Marsela Štebea

  • 0

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković nastavlja odbranu gomile bodova iz prošle godine prvim mečom na turniru u Dubaiju i u ovim trenucima igra protiv nove nade nemačkog tenisa Sedrika Marsela Štebea.

Na turniru u Dubaiju igrao je i Novakov mlađi brat Marko, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, ali je u 1. kolu poražen od Kazaha Andreja Golubjeva 6:3, 6:2.

Novaku je ovo prvi meč posle osvajanja Australijan opena, a ove godine će turnir, po njegovom mišljenju, biti zahtevniji nego prethodnih godina.

- Lepo je vratiti se na turnir gde sam igrao toliko dobro u proteklih nekoliko godina. Uslovi odgovaraju mom stilu igre, podloga je nešto brža pa je potrebna veća koncentracija na terenu. Ali ovo je pravi izazov, pogotovo kad su tu deset najboljih igrača sveta - rekao je Novak novinarima u Dubaiju.

Na turniru u Dubaiju biće sam krem muškog tenisa, ali je TOP 10 ipak "okrnjen" za Rafaela Nadala i Davida Ferera, koji igraju na turniru u Akapulku.

Sa Đokovićem u grupi je i Janko Tipsaervić, koji svoj prvi meč igra sa Igorom Kunjicinom, 77. igračem sveta iz Rusije. Janko i Novak su u prvoj polovini žreba, a društvo im pravi i Britanac Endi Marej, što znači da, ako ne bude iznenađenja, Endi i Novak bi mogli da se sastanu u još jednom polufinalu.

- Osećam se dobro, nastavio sam sa napornim treninzima posle Australijan opena. Nadam se da ću igrati dobro najpre u prvoj rundi, a posle dogurati što više moguće - izjavio je Mari.

Rodžer Federer je u drugom delu žreba, i nesumnjivo ima ambiciju da se osveti najboljem igraču sveta za poraz u prošlogodišnjem finalu, tako da je repriza prošlogodišnjeg finala sasvim izvesna.

Đoković je turnir u Emiratima prvi put osvojio 2009. godine, pobedivši u finalu Davida Ferera, a sledeće godine je usledila i prva odbrana titule u karijeri, pobedom nad Mihaelom Južnjim.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA