Golčina Kolarova, poraz Junajteda, Arsenal se izvukao, moćan Čelsi! (VIDEO)

Srpski reprezentativac postigao odlučujući gol sa ivice kaznenog prostora za trijumf Mančester Sitija od 3:2 nad Svonsijem u 20. kolu Premijer lige

  • 2

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Svonsi na gostovanju sa 3:2, a odlučujući gol za Siti postigao je srpski internacionalac Aleksandar Kolarov udarcem kao iz topa.

Siti je poveo u 14. minutu, kada je Fernandinjo "iz prve" sa ivice šesnaesterca matirao golmana, a Kolarov je dva minuta kasnije odlično asistirao Negredu koji se spetljao i propustio šansu.

Svonsi je tada povezao redove i pokazao da raspolaže igračima svetske klase, organizujući napad kao "iz igrice". Izabranici Mihaela Laudrupa su u četiri poteza stigli pred gol Sitija, ali je Guzman bio neprecizan poslavši loptu pravo u ruke golmanu.

Napadi Svonsija su urodili plodom u drugom minutu nadoknade , kada je Vilfred Boni posle odličnog centaršuta Guzmana glavom zatresao mrežu, istina, izgledalo je da je bio u ofsajdu...

Siti je krenuo u siloviti napad na početku drugog poluvremena. a Jaja Ture je u 58. minutu, majstorski se zagradivši, sa oko 14 metara iskosa doveo Siti u vođstvo od 2:1.

Tada sledi majstorija Kolarova, koji u 66. minutu jednim "spustom" s leve strane stiže na ivicu kaznenog prostora, dodaje sebi loptu na desnu, slabiju nogu i udara kao iz topa - 3:1.

Viklfred Boni smanjuje u nadoknadi na 3:2 briljantnim šutom sa oko 20 metara, ali je za Svonsi bilo suviše kasno za preokret.

Drugi srpski predstavnik u Sitiju Matija Nastasić takođe je uz Kolarova pružio sjajnu partiju.

Moćno je mašinerija Žozea Murinja započela 2014. godinu! Na gostovanju Sautemptonu fudbaleri Čelsihja slavili su sa 3:0, a sve golove postigli su u drugom poluvremenu!

Ulazak Brazilca Oskara pokrenuo je tim sa Stamfor Bridža, a mrežu domaće ekipe načeo je Fernando Tores koji je postigao prvi gol na gostovanju od decembra 2012. godine kada je bio strelac protiv Sanderlenda! Pobedu "londonskih plavaca" potvrdili su Brazilci, Vilijan golom u 71. minutu i već pomenuti Oskar desetak minuta pre kraja!

Strepeli su navijači Arsenala do poslednjih minuta utakmice sa Kardifom, da će njihov tim pasti na drugu poziciju na tabeli Premijer lige, ali je Niklas Bentner golom u 88. minutu, a potom i Teo Volkot u nadoknadi vremena doneo tobdžijama tri boda!

Novi šok doživeli su navijači Mančester Junajteda! Totenhem je slavio, drugi put uzastopno na Old Trafordu sa 2:0 i naneo čak šeti poraz u 20 mečeva ekipi Dejvida Mojesa!

Ekipu sa Vajn Hart Lejna do "novogodišnjeg" trijumfa odveli su Emanuel Adebajor i Kristijan Eriksen, a "crvenim đavolima" nije pomogao ni peti gol Danija Velbeka na petom uzastopnom meču da izbegnu novi poraz!

Totenhem je ovom pobedom pretekao Junajted na šestom mestu Premijer lige.

Premijer liga, 20. kolo:

Svonsi Siti – Mančester Siti 2:3

(Vilfrid 45+2,90+1 - Fernandinjo 14, Ture 58, Kolarov 66)

Arsenal – Kardif 2:0

(Bendtner 88, Volkot 90+2)

Kristal Palas – Norič 1:1

(Punčeon 44 p - Džonson 19)

Fulam – Vest Hem 2:1

(Sidvel 32, Berbatov 67 -Diame 7)

Liverpul – Hal 2:0

(Ager 36, Suarez 50)

Sautempton – Čelsi 0:2

(Tores 59, Vilian 71, Oskar 82)

Stouk Siti – Everton 1:1

(Asaidi 50 - Bejns 90 p)

Sanderlend – Aston Vila 0:1

(Agbonlahor 16)

Vest Bromvič Albion – Njukasl 1:0

(Berahino 87 p)

Mančester Junajted – Totenhem 1:2

(Velbek 68 - Adebajor 34, Eriksen 66)

Tabela: Arsenal 45, Mančester siti 44, Čelsi 43, Liverpul 39, Everton 38...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA