Jankovićeva preokretom do polufinala Brizbejna i duela sa Azarenkom!

Najbolja srpska teniserka savladala Anđeliku Kerber 6:7, 6:3, 6:1 i plasirala se polufinale. Za ulazak u finale rivalka će joj biti druga teniserka sveta Beloruskinja Viktorija Azarenka

  • 0

Fenomenalan tenis prikazuje Jelena Janković na početku nove teniske sezone. Ona se pobedom nad osmom teniserkom sveta Anđelikom Kerber rezultatom 6:7 (8:10), 6:3, 6:1 plasirala u polufinale WTA turnira u Brizbejnu.

Rivalka najboljoj srpskoj teniserki u borbi za finale biće druga teniserka sveta Viktorija Azarenka, dok se u drugom polufinalnom meču sastaju Serena Vilijams i Marija Šarapova, tako da će se Jelena u završnici turnira naći zajedno sa elitom ženskog tenisa. Azarenka i Jankovićeva su do sada odigrale devet mečeva, a srpska teniserka je pobedila u četiri.

Imala je Jelena šanse i da meč dobije u dva seta, ali je grešila u ključnim trenucima prve trećine igre.

Nemica je bolje počela meč i napravila brejk za 4:2, ali od tog trenutka Jelena je zaigrala bolje i sa tri vezana gema došla u situaciju da servira za set. Ipak pad koncentracije i par neiznuđenih grešaka vratilo je Kerber u prvi set koji je dobila u taj-brejku rezultatom 10:8.

Jankovićeva nije dozvolila sebi da psihički padne, već je nastavila sa agresivnom igrom i isključivo ona odlučivala o ishodu poena. Brejk u šestom gemu drugog seta bio je dovoljan da Jelena izjednači rezultat što je donelo novu inekciju sampouzdanja srpskoj teniserki.

U trećem setu Jelena je nastavila da napada, a igra Kerber se totalno raspala pa je Jankovićeva treći set ubedljivo rešila u svoju korist.

Četvrtfinale WTA Brizbejn:

Marija Šarapova (Rusija) - Kaja Kanepi (Estonija) 4:6, 6:3, 6:2

Serena Vilijams (SAD) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 6:3, 6:3

Jelena Janković (Srbija) - Anđelika Kerber 6:7, 6:3, 6:1

Viktorija Azarenka (Belorusija) - Stefani Vogele (Švajcarska) 6:4, 6:7, 6:1

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA