SRUŠITI KRALJA: Može li Partizan bez Vujoševića da slomi Real?

Odsustvo trenera, loša tradicija i neverovatne partije Reala daju malu nadu srpskom šampionu, ali 20.000 navijača su možda prevaga da Beograd bude mesto gde će "kraljevski klub" biti poražen po prvi put ove sezone

  • 15

"Kombank Arena" u četvrtak od 19 časova biće poprište utakmice prvog kola grupe F TOP 16 faze Evrolige između trenutno najbolje ekipe u Evropi, Real Madrida i srpskog šampiona, ekipe Partizana.

REAL NE ZNA ZA PORAZ

Crno-belima će na megdan izaći jedini tim u Evropi koji u tekućoj sezoni nije osetio gorčinu poraza računajući domaći šampionat i Evroligu.

Sigurno da nijedan trenutak nije pogodan za duel sa ovako moćnim Madriđanima, ali je činjenica da kraljevski klub gostuje Partizanu u lošem momentu za domaćina. Taman što se ekipa adaptirala na odsustvo Lea Vestermana, a Milenko Tepić polako krenuo da daje svoj doprinos, "Parni valjak" su zadesili novi kadrovski probelmi, ovoga puta na klupi.

Trener Partizana Duško Vujošević prošle sedmice je smešten na VMA gde se nalazi zbog problema sa dijabetisom i sigurno neće predvoditi svoje "bebe" u duelu sa Realom.

Ovo je prvi put još od 2002. godine da Vujošević neće biti na klupi Partizana u okvru Evrolige u sezonama u kojima je bio trener crno-belih.

TRADICIJA NA STRANI MADRIĐANA

Ni istorija ne ide srpskom šampionu u prilog. Tradicija kaže da je Real pored CSKA sigurno ekipa koja najmanje leži Partizanu. Ova dva tima su odigrali u Evroligi 14 utakmica, a klub iz Humske 1 ima samo dve pobede i to obe u Beogradu.

Najbliži trijumfu u Madridu Partizan je bio u sezoni 2008/2009 kada je izgubio sa poenom razlike, a svi se verovatno sećaju partije Uroša Tripkovića koji je tada postigao 22 poena uz čak šest trojki i sigurno da će crno-belima ovako šuterski raspoložen igrač biti potreban za veliki podvig.

Partizan je poslednji put pobedio Real u "Pioniru" u novembru 2011. godine kada je trener bio Vlade Jovanović, a Serhio Lulj promašio trojku za pobedu.

Ovaj utakmica svakako predstavlja sportski duel Davida i Golijata u svakom smislu, a da li će momci u crno-belim dresovima nošeni fantastičnom podrškom 20.000 ljudi bez svog generala moći da po prvi put u ovoj sezoni obore Rodrigeza, Fenandeza i družinu na kolena ostaje nam da vidimo. 

Bogdanović, Milosavljević i ostali u Istanbulu su pokazali da su sportksa čuda moguća, a svi se nadamo da je Deda Mraz ove godine obučen u crno-belo i da je poklone upakovao u trojke, zakucavanja i blokade momaka koji predstavljaju srpsku košarku u Evroligi.

Evroliga TOP 16 faza 1. kolo:

GRUPA E:

Četvrtak:

Unikaha - Laboral Kuća 19.00

Panatinaikos - Armani Milano 20.30

Barselona - Anadolu Efes 20.45

Petak:

Olimpijakos - Fenerbahče 20.30

GRUPA F:

Četvrtak:

Partizan - Real Madrid 19.00

Galatasaraj - Makabi 19.00

Petak:

Lokomotiva Kuban - CSKA 14.00

Žalgiris - Bajern Minhen 18.45

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    2. januar 2014 | 14:08

    Bez KRALJA ne valja ali vratice se nas DULE jos jaci i nastavice sa silovanjem komsinice !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • grobar do koske

    2. januar 2014 | 15:06

    bez KRALJA ne valja ali vratice se DULE KRALJ jos jaci i nastaviti sa silovanjem komsinice !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • Dača

    2. januar 2014 | 13:40

    Može Može Može

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA