Noć kada su padali velikani, a Lebron Džejms šlajfovao na parketu! (FOTO) (VIDEO)

Stiven Kari zasenio sve na terenu Majamija i samo pobedio šampiona NBA lige. Raduljica sedam poena u novom porazu Milvokija, Nedović ni u sastavu Golden Stejta

  • 0

Noć kada su padali veliki. Majami, San Antonio i Oklahoma poraženi su pred svojim mavijačima, od timova koji kvalitetom ne mogu da pariraju velikanima NBA lige.

Stiven Kari se tokom noći poigrao sa Majamijem, tačnije sa Lebronom Džejmsom. Talentovani bek je imao 36 poena, pogađao je iz nenormalnih pozicija i najzaslužniji je što je tim našeg Nemanje Nedovića slavio na terenu šampiona 123:114.

Džejms je samo gledao rekorde sezone momka koji je pogodio više trojki nego ceo tim Hita. Imao je učinak utakmice u: poenima (36), asistencijama (12), ukradenim loptama (4), pogođenim trojkama (osam).

Njegova partija je oduševila trenera Marka Džeksona.

- Ako ne bude u Ol star timu, razmisliću da odem u penziju - slikovito je Džekson objasnio o kakvom se igraču i sezoni radi.

Pomenuti Nedović ni ovoga puta nije bio u sastavu tima iz Ouklenda, pa tako nije mogao videti uživo Lebrona Džejmsa koji pada prilikom kontranapada i ostavlja takve tragove kočenja, kao da je po parketu išao traktor.

Oklahoma je imala u rukama očekivanu pobedu nad Bruklinom pred svojim navijačima, međutim, 10 poena prednosti šest minuta pre kraja nisu bili dovoljni. Netsi su serijom 12:0 stigli do vođstvo 10 sekundi pre kraja.

Ibaka je doneo Oklahomi 93:93, a u poslednjih pet sekundi je Džo Džonson pokazao karakter meč pobednika. Petljao je, driblao sa loptom koliko god je mogao, a onda u visokom luku pogodio za pobedu u Oklahomi.

San Antonio je u nezgodno vreme osetio potencijal Njujorka. Niksi su slavili 105:101, pošto su odlično odbranili napad koji je trebalo Italijan Belineli da pretvori u pobedu Sparsa, dalekometnom trojkom. To se nije dogodilo, tim iz "Velike jabuke" je stigao do tek šeste pobede na strani, 10 ukupno u sezoni.

Belineli je imao rekord karijere od 32 poena, ali je učinak povratnika posle povrede u redovima Njujorčana Karmela Entonija ipak bio plodonosniji - 27 poena, 12 skokova.

Miroslav Raduljica je sa 13 minuta, sedam poena i dva skoka učestvovao u porazu Milvokija na gostovanju Juti i tako nastavio sa solidnim izdanjima koja ga krase poslednje vreme. Njegov tim je i dalje u debelom minisu što se tiče odnosa pobeda i poraza. Trenutno je Milvoki na 7-25.

Rezultati

Sakramento - Filadelfija 104:113

Portland - Šarlot 134:104

Juta - Milvok 96:787

Finiks - Memfis 91:99

San Antonio - Njujork 101:105

Oklahoma - Bruklin 93:95

Čikago - Boston 94:82

Majami - Golden Stejt 114:123

Klivlend - Orlando 87:81 produžetak

Pogledajte najboljih 10 poteza večeri.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA