ŠUMI U KOMI ZA 45. ROĐENDAN: Lekari će pokušati da ga probude u nedelju!

Saznajte u kakvom se stanju legendarni vozač nalazi posle dve zahtevne hirurške operacije na mozgu. Doktori u Grenoblu pokušaće za dva dana da ga probude iz veštački izazvane kome

  • 0

Svoj 45. rođendan jedan od najboljih vozača Formule 1 Mihael Šumaher dočekao je u komi. On je u takvom stanju od hirurške intervencije na mozgu, koja je usledila posle teške povrede zadobijene na skijanju u nedelju 29. decembra.

Od tada lekari u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu danonoćno prate stanje legendarnog Nemca u veštački izazvanoj komi, iz koje bi trebalo da ga probude nakratko u nedelju.

Za sve ovo vreme u komatoznom stanju, temperatura Šumaherovog tela je snižena na 34 stepena kako bi se smanjila potreba za energijom u mozgu. U nedelju će lekari pokušati da naprave dijagnostički prozor, kada se obustavlja sa lekovima koji su održavali veštačku komu kako bi se videlo kakvo je stanje svesti. Bivši vozač Formule 1 je tokom dve operacije ostao bez dela lobanje, kako bi otečeni mozak mogao da se širi i da ne bi došlo do povećanja pritiska. U takvoj situaciji pacijent može da bude sve dok ne postane dovoljno stabilan da mu se zatvori lobanja.

Oko bolnice u Grenoblu se danima okuplja mnoštvo Šumaherovih navijača, koji ostavljanjem raznih zastava, majica, kačketa i transparenata iskuzuju svoju podršku Nemcu tokom u najvažnijoj trci. "Izdrži šampione, verujemo u tebe", samo su neke od poruka koje se nalaze ispred bolnice.

U njegovoj sobi jedini pristup imaju supruga Korina, brat Ralf, poznati menadžer Vili Veber, prijatelj iz Ferarija Ros Braun, portparol porodice Sabine Kem, doktor Žerar Sailan i predsednik FIA Žan Tod.

Povodom Šumijevog 45. rođendana, saopštenjem su se obratili iz Ferarija, tima u kom je Šumaher osvojio najveći broj titula.

"Ovo je poseban dan za Ferari i sve naše navijače, zato što je to rođendan Mihaela Šumahera. U ovom trenutku, on vodi najvažniju bitku svog života i zbog toga želimo da mu pošaljemo posebne želje. Postoji toliko predivnih trenutaka koje smo proveli zajedno i mi smo izabrali 72. Nije u pitanju slučajan broj, zato što predstavlja broj pobeda koje je Mihael ostvario kao vozač Skuderije od 1996. do 2006. godine. Nama i milionima navijača širom sveta je doneo toliko radosti. To su neverovatni trenuci, koji sa njegovom strašću, posvećenošću i predanošća Mihaela čine delom Ferarijeve porodice zauvek. Svi u Ferariju, od predsednika Luke di Montecemola i šefa ekipe Stefana Domenikalija, koji su u kontaktu sa Mihaelovom porodicom i njegovim najbližima, pratimo kako se situacija razvija. Očigledno, danas imamo dvostruki razlog da mu poželimo sve najlepše," navodi se u saopštenju Ferarija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA