ĐORĐEVIĆ: Ako bih doveo stranca u reprezentaciju, to bi bio Kajl Hajns!

- Nema mnogo naturalizvanih reprezentativaca koji su igrali na najvišem nivou za novu reprezentaciju, osim Džej Ar Holdena - rekao je novi selektor Srbije u razgovoru za sajt FIBA

  • 7

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorođević je u razgovoru za zvaničan sajt svetske kuće košarke FIBA predstavljen kao jedan od najboljih igrača nekadašnje Jugoslavije. U intervjuu je proslavljeni Sale rekao da želi da izbegne dovođenje stranaca u reprezentaciju.

- Nisam za to, jer na dugoročnom planu ne donosi kvalitet. Ako bih morao da biram, voleo bih da dovedem Kajla Hajnsa iz CSKA da mi bude u reprezentaciji, ali ponavljam, nisam za dovođenje stranaca. Nema mnogo naturalizvanih reprezentativaca koji su igrali na najvišem nivou za novu reprezentaciju, osim Džej Ar Holdena koji je igrao za Rusiju - rekao je Đorđević.

Novi selektor smatra da Srbija više nije košarkaška velesila, ali da napornim radom to može ponovo da postane.

- Rekao sam "da" čim su me pozvali. Iskreno želim da svoju energiju i entuzijazam prenesem na naše igrače. Velika čast, ali i velika odgovornost, i stoga sam potpuno svestan. Srbija više nije košarkaška velesila, ali niko ne može da nam oduzme pravo da naporno radimo kako bismo to ponovo postali.

Na pitanje kako će da reši pitanje igrača koji izbegavaju da igraju za nacionalni tim, Đorđević je ponovo u šaljivom tonu poručio da če ih "terati puškama".

- Znate, bio sam u vojsci. Rešićemo to puškama. Šalim se, naravno. Svako je zamenjiv osim igrača. Biću iskren u razgovorima sa njima. Uradiću sve od sebe da smanjim broj igrača koji ne žele da igraju za Srbiju.

Na kraju, Đorđević je ponovio da bi lično najviše voleo da pobedi selekciju Španije.

- To je moj mali privatni cilj, da pobedimo Španiju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ofkovac

    3. januar 2014 | 16:04

    Pored nasih talentovanih klinaca mi da dovodimo strance?! To nikako!!!

  • Bivsi Debeli

    3. januar 2014 | 15:27

    Kralju ti si rekao da i prije nego su Te zvali.

  • delijesever1989

    3. januar 2014 | 18:13

    @duci kažeš partizan ima vrhunske igrace.imate dobre a ne vrhunske.vrhunski su spanulis dijamanti dis teo ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA