TOP 16: Pešićev Bajern demolirao Žalgiris, CSKA posle produžetka slavio u Krasnodaru!

Ekipa Etora Mesina u jednoj veoma kvalitetnoj i neizvesnoj utakmici savladali na gostovanju Lokomotivu Kuban. Teodosić i Krstić solidni, Micov pogodio ključnu trojku u trijufmu svoje ekipe

  • 1

CSKA je zabeležio prvi trijumf u okviru grupe F  TOP 16 faze Evrolige. Moskovaljani su posle produžetka slavili na gostovanju u Krasnodaru protiv ekipe Lokomitve Kuban rezultatom 84:77 (24:22, 17:22, 16:12, 14:15, 13:6) uz veliki doprinost srpskog tria Teodosić - Krstić - Micov.

U jednoj veoma kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici gde prednost nijedne ekipe nije iznosila više od devet poena, CSKA je na kraju odigrao staloženije i zasluženo slavio. Lokomotiva je imala svoje prilike na minut do kraja regularnog dela igre kada su pri nerešenom rezultatu loše realizovali dva napada, a posle dobre odbrane Teodosića, Nenad Krstić je sa pogođena tri od četiri bacanja doneo lepu prednost svojoj ekipi.

Ipak, Lokomotiva se nije predavala i trojkom Lihodeja izjednačila rezultat 25 sekundi pre kraja. "Crvena armija" je mogla do pobede i pre produžetka, ali u poslednjem napadu Miloš Teodosić nije pogodio za tri poena.

U produžetku je CSKA odigrao staloženije i mirnije i uspeo da dođe do trijumfa. Ključan trenutak se desio kada je na 25 sekundi pre isteka vremena Vladimir Micov pogodio za tri poena i svojim prvim poenima prelomio utakmicu.

Kod pobednika najbolji su bili Miloš Teodosić sa 16 i Viktor Hrijapa sa 15 poena, Krstić je nanizao 11, dok je Micov postigao tri poena. Kod domaćina najefikasnijisu bili Lihodej i Braun sa 13 poena, dok je Aleks Marić na svoj konto upisao 12 poena.

Sjajan start TOP 16 faze imali su izabranici Svetislava Pešića! Bajern je pregazio Žalgiris u Litvaniji sa 84:66 i time nastavio 100 postotni uspeh gostiju u prvim mečevima druge faze grupe F.

Čak četvorica igrača nemačkog tima imala su dvocifren učinak Dilejni 14 poena, Šafarcik i Tejlor po 12, Benzing 10, dok je kod Litvanaca najbolji bio Džastin sa 12 poena. Reprezentativni bek  Hajko Šafarcik bio je izuzetno raspoložen u šutu za tri poena u prvom poluvremenu sa četiri pogotka, a u tom periodu su gosti i stekli dvocifrenu prednost.

Posle 12 poena viška u prvom poluvremenu Bavarci su još jače zaigrali u trećoj deonici nakon koje su imali čak 24 poena prednosti, pa je pitanje pobednika već tada bilo rešeno. Iako je tek početak takmičenja ubedljiv brejk Nemaca nikako ne odgovara ni srpskom šampionu Partizanu, ukoliko nekoliko timova na kraju takmičenja budu imali izjednačen skor.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Boris Savović zabeležio je četiri poena.

Evroliga TOP 16 faza 1. kolo:

GRUPA E:

Četvrtak:

Unikaha – Laboral Kuća 79:93

Panatinaikos – Armani Milano 73:57

Barselona – Anadolu Efes 84:65

Petak:

Olimpijakos – Fenerbahče 95:82

Tabela: Barselona 1/0, Panatinaikos 1/0, Laboral Kuća 1/0, Olimpijakos 1/0, Unikaha 0/1, Armani Milano 0/1, Anadolu Efes 0/1, Fenerbahče 0/1.

GRUPA F:

Četvrtak:

Partizan – Real Madrid 64:80

Galatasaraj – Makabi 84:90

Petak:

Lokomotiva Kuban – CSKA 77:84

Žalgiris – Bajern Minhen 66:84

Tabela: Bajern 1/0, Real Madrid 1/0, Makabi 1/0, CSKA 1/0, Galatasaraj 0/1, Lokomotiva Kuban 0/1, Partizan 0/1, Žalgiris 0/1.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA