GOTOVO: Levandovski potpisao za Bajern!

Poljski reprezentativac doputovao je u Minhen na lekarske preglede posle kojih bi trebalo da stavi paraf na petogodišnji ugovor

  • 10

Fudbaler Borusije Dortmund, Robert Levandovski, potpisao je petogodišnji ugovor sa Bajernom iz Minhena, a novom klubu će se priključiti od leta 2014. godine kada mu istekne aktuelni ugovor sa "milionerima".

Poljak je povezivan sa Bavarcima tokom čitavog letnjeg prelaznog roka, ali klub sa "Signal Iduna parka" nipošto nije želeo da ga pusti u redove najvećeg konkuranta u borbi za titulu. Zato je odlični centarfor odlučio da ostane do kraja ugovora u četi Jirgena Klopa, a pošto mu je sada preostalo još šest meseci do isteka, bio je slobodan da potpiše za bilo koju ekipu, kojoj će se priključiti narednog juna.

Efikasni napadač se ipak opredelio za aktuelnog prvaka Nemačke i Evrope, a u subotu je doputovao iz Varšave direktno u Minhen na lekarske preglede. On će pošto je ostao do kraja ugovora sa Borusijom ove sezone inkasirati pet miliona evra, na koliko mu se plata povećala u poslednjoj sezoni sa timom iz Dortmunda.

Informaciju je potvrdio i izvršni direktor Bajerna, Karl-Hajnc Rumenige koji nije krio zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog transfera.

- Drago nam je što smo uspešno realizovali ovaj transfer. Levandovski je jedan od najboljih napadača na svetu i biće veliko pojačanje za Bajern. Takođe, srećni smo što je ugovor potpisan na pet godina - rekao je Rumenige za sajt kluba.

Na sličan način je viceprvak Bundeslige i Lige šampiona, ostao i bez Marija Gecea koji je takođe pre kraja prošle sezone potpisao ugovor sa Bajernom. Priključio se novim saigračima od leta, samo što su tada čelnici bavarske ekipe morali da plate obeštećenje od 37 miliona evra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA