Nadal trijumfom u Dohi pokazao da je spreman za Australijan Open!

Prvi teniser sveta savladao Gaela Monfisa rezultatom 6:1, 6:7, 6:2 i osvojio prvu titulu u novoj sezoni. Špancu je ovo bila generalna proba pred prvi ovosezonski Gren slem

  • 2

Rafael Nadal je spreman za Australijan Open! Iako na turniru u Dohi nije pokazao baš najbolje partije, Španac je ipak uspeo da se okiti titulom u Kataru. Rafa je u finalu savladao Francuza Gaela Monfisa sa 6:1, 6:7, 6:2 i osvojio prvi pehar u ovoj sezoni kao i 250 ATP poena.

Prvi teniser sveta je silovito počeo i dominatno sa pet uzastopnih gemova osigurao prvi set. U drugom setu Monfis je pokazao da se neće predavati i znatno bolje zaigrao. Imao je Francuz i brejk prednosti u drugom setu, ali je ipak ovaj set otišao u taj-brejk koji je Monfis rešio u svoju korist u rezultatom 7:5.

U trećem setu, Monfis je vidno bio umorniji od svog rivala, što je Španac iskoristio. Napravio je brejk u četvrtom gemu, a ključni trenutak meča su tri vezane spašene brejk lopte u narednom gemu, pa je Nadal rutinski priveo meč kraju uz još jedan oduzeti servis protivniku. Ovo je 61. titula Nadala čime je prestigao legendarnog Andre Agasija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA