ROBI: Zvezda je prošlost, žao mi je Džajića, u kriminalnoj je situaciji!

- Klub je u strašnim problemima, još mi nisu isplatili dug, pokušavamo to razdeliti na neke rate, nadam se da će me uskoro isplatiti - rekao je bivši trener Crvene zvezde i Kajzerija

  • 6

Robert Prosinečki je završio epizodu u Kajzeriju, i za sada ne zna gde bi ga dalje trenerski posao mogao poslati. U opširnom intervjuu za "Jutarnji", popularni Žuti je isključio mogućnost povratka u Crvenu zvezdu, koja je u još goroj situaciji od one u kojoj je on ostavio.

- Zvezda je prošlost, iako mi je taj klub omogućio sve. I u igračkom i u trenerskom smislu. Klub je u strašnim problemima, još mi nisu isplatili dug, pokušavamo to razdeliti na neke rate, nadam se da će me uskoro isplatiti - otkrio je Prosinečki i nastavio:

- Čujem se s ljudima iz Zvezde, znam šta se događa u klubu, u velikim su finansijskim problemima. Žao mi je Dragana Džajića koji je ne u teškoj, nego u kriminalnoj situaciji. Rezultati im takođe ne idu u prilog, šest godina nisu osvojili prvenstvo. Meni je u Zvezdi bilo super, osvojio sam Kup, nešto se događalo, napravio sam trenersko ime, bile su to dve dobre godine.

- Ali ne možeš mirno raditi kad igrači osam meseci nisu primili platu, kad je u klubu haos, kako ćeš motivisati igrače. Nigde nisam imao problema, nisam svađalica, pokušavam da budem korektan, ali kad dođeš u pat-poziciju, beži - iskreno priča Prosinčeki, koji je na pitanje da li bi prihvatio poziv Fudbalskog saveza Srbije da preuzme selektorsko mesto odgovorio:

- U ovom trenutku ne želim da se upuštam ni u kakve selektorske avanture, hoću da radim svakodnevno, u klubu. Posao selektora je nešto drugo. No, iako sam stotinu puta rekao "nikad", preko noći se svašta može promeniti. Ali, sada ne razmišljam o selektorskom mestu, ne samo Srbije, ne zanima me niti jedno.

Prosinečki je otkrio da nije planirao nikakav odmor i da mu već u ponedeljak dolaze predstavnici katarskog kluba sa ponudom.

- Ništa nisam planirao, iako mi već u ponedeljak dolaze neki ljudi iz Katara. Nude ozbiljan novac, ali ne znam, nisam siguran želim li tamo. U životu fudbalskog trenera stvari se događaju preko noći. Nisam planirao otići ni u Kajzeri, odlučio sam posle nekoliko sati razmišljanja.

Na konstataciju da je i iz Dinama i iz Zvezde odlazio praznih džepova, Prosinečki odgovoara:

- Ne mogu pobeći od dugova! Verovatno mi je tako pasulj pao, ne mogu pobeći od te sudbine. Valjda će se jednom vratiti. U Turskoj sam dobio sve što sam odradio, vrlo korektno. Nisam tražio da mi plate ono što nisam odradio, ne treba mi ono što nije moje.

Na kraju je proslavljeni fudbaler Crvene zvezde upitan za izdanje reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

- Ah, mi smo euforičan narod, za mesec, dva razmišljaćemo o tituli svetskog šampiona iako smo se jedva kvalifikovali - rekao je između ostalog Robert Prosinečki.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/ Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    5. januar 2014 | 13:52

    Kriminalna situacija...u dve reci he rekao sve...uzrok posledica....

  • Anders

    5. januar 2014 | 13:51

    Pozdrav Robi...svu srecu ti zelim i vrata Zvezde su ti uvek sirom otvorena...Marakana je tvoja kyca ti to znas..pozdrav iz Göteborga.

  • Pera

    5. januar 2014 | 13:03

    Zuti. Ako ti je zao Dzaje pomozi mu.Kad su te kao klinca svi otpisali on te prihvati i dao t sa Zvezdom sve u zivotu.Onaj gore sve vidi,stat ce Zvezda na svoje noge kao nekad a kukavice ce moliti za neko mesto u klubu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA