Partizan na skeneru: Grant sledi ideju Stanojevića

"Crno-beli" na pripremama odigrali 9 mečeva, a izgubili jedino od Šahtjora. Čini se da je jedina dilema da li će Izraelac u špicu sa Markovićem upariti Dijaru ili Eduarda

  • 0

Partizan nastavak sezone dočekuje u istom sastavu, oslabljen za povređenog Marka Šćepovića, a pojačan omladincima Jojićem i Ostojićem, ali sa novim trenerom Avramom Grantom, koji, ako je suditi po završenim pripremama, ne namerava da bitnije menja sistem igre, koji "crno-belima" godinama donosi uspehe.

Partizan bi na proleće trebalo da igra u sastavu koji je najčešće bio na terenu tokom jesenjeg dela prvenstva. Doduše, još nije poznato ko će da zameni povređenog Šćepovića u špicu. Uz Lazara Markovića, bar prema učinku na pripremama, trebalo bi očekivati Lamina Dijaru, koji je u nekoliko utakmica podesetio kakav je bio stari "Mamba Di", pre odlaska u arapski fudbal.

Avram Grant je tokom više od mesec dana i dve faze priprema, jednu iskoristio za upoznavanje sa timom, a u Turskoj praktično stavio do znanja na koga će s najviše osloniti tokom svog debitovanja u Superligi Srbije.

Parni valjak je odigrao 9 prijateljskih mečeva, tri manje od večitog rivala tokom pripremne faze. Zabeležio je 5 pobeda, tri remija i poraz od Šahtjora.

Najviše golova postigao je Stefan Babović (5), pratili su ga Lazar Marković, Nemanja Tomić i Eduardo sa po dva pogotka. Strelci su bili i Ivanov, Miljković, Kamara (prvi gol u crno-belom dresu), Vukić i mladi Jojić.

Sva tri susreta u izraelskoj Hercliji "crno-beli" su rešili u svoju korist i napravili dobar štimung za prave ispite koji su usledili u Antaliji. Grant je u 6 mečeva u turskom letovalištu video odličan vezni red, odličnog Vladimira Stojkovića na golu, ali i veliki broj promašenih zicera u napadu pre svega Brazilca Eduarda i Lamina Diare.

Mečevi kvaliteta evropskih, protiv Šahtjora i moskovskog Dinama, u kojima su "crno-beli", u najmanju ruku, bili jednak protivnik potvrdio je da "crno-beli" mogu da se nose i sa izuzetno jačim ekipama. Može se reći, Partizan iza sebe ima jedne od najbolji odrađenih priprema u poslednjih nekoliko godina, bar kada je prikazano na terenu u pitanju.

Izraelski stručnak je uglavnom na terenu nastupao sa formacijama 4-5-1 i 4-4-2, a nezadovoljstvo je isticao posle dva remija rezervista (sa Horsensom i Tarazom), ukazujući da će teško propuštene prilike tokom mečeva pojedinaca teško nadoknaditi samo treninzima.

Partizan će u prva kola imati mečeve istine. Susret protiv Novog Pazara mogao bi da bude komplikovan, mnogo više zbog terena koji će "crno-bele" dočekati nego zbog same ekipa Pazaraca. Sedam dana kasnije, na JNA stiže Sloboda, koja je u drugom kolu jeseni pobedila Partizan, što je bio jedini neuspeh "crno-belih" u prvom delu sezone.

Tim koji bi Avram Grant mogao da najčešće da šalje na teren izgleda ovako:

Stojković, Ivanov, Rnić, Volkov, Miljković, Kamara, Vukić (Ilić), Tomić, Babović, Dijara, Marković.

Rezultati sa priprema

Partizan - SKA Energija 4:2 (Eduardo, Tomić, Babović 2)

Partizan - Makabi Haifa 3:0 (Eduardo, Miljković, Ivanov)

Partizan - Hapoel Aškalon 2:0 (Kamara, Babović)

Partizan - Černomorec Odesa 2:1 (Tomić, Vukić)

Partizan - Horsens 0:0

Partizan - Šahtjor Donjeck 1:2 (Marković)

Partizan - Điancu 2:0 (Babić, Babović)

Partizan - Dinamo Moskva 2:2 (Marković, Diara)

Partizan - Taraz 1:1 (Jojić)

(Telegraf / foto: fkpartizan)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA