Bobi Marjanović: Evroligaškom odbranom rušimo Bilbao

Centar Zvezde u izjavi za Telegraf kaže da ih čvrsta i angažovana igra tokom svih 40 minuta vodi do pobede: Španci su dobro uigrani, ali mi pobeđujemo ako dobro odigramo odbranu na nivou Evrolige

  • 15

Posle eliminacije iz Evrolige košarkaši Crvene zvezde nastavljaju takmičenje na evro-sceni utakmicom protiv španskog Bilbaa (19.15 TV B92) u L grupi LAST 32 faze Evrokupa.

Zvezdin centar Boban Marjanović ne želi da priča o crveno-belima kao favoritima za osvajanje trofeja u ovom takmičenju, nego kaže da je najvažnije ići iz utakmice u utakmicu.

- Iako je Bilbao loše startovao u španskom prvenstvu to ne treba da nas zavara. U nastavku su pobedili Barselonu i Laboral Kuću, i to jeste pokazatelj njihovih sposobnosti, jer mogu da se nose sa favoritima i jakim ekipama. To se vidi analizirajući njihov skauting, ali i sastav ekipe - kaže Marjanović za Telegraf.

Govoreći o protivniku, dodaje da je to dugo godina uigravan tim sa dobrim pojedincima.

- Neće biti lako ispod koša sa njihovim centrom Gabrijelom, a tu su i iskusni Mumbru i Lopez, ali i mlađi Bertans - navodi Bobi

Bez obzira na njegovu skromnost, opšte mišljenje je da je Zvezda jedan od favorita u takmičenju u kojem je najveće uspehe ostvarila  u sezonama 2005/2006 i 2006/2007 kada je eliminisana u četvrtfinalima.

- Trebalo bi da se koncentrišemo na dobru odbranu, mislim da to može da nas dovede do pobede protiv ekipe kao što je Bilbao.

- Takođe, moraćemo da budemo na maksimalnom nivou tokom svih 40 minuta, da nam ne pada koncentracija, posebno ne u završnici - kaže Zvezdin košarkaš koji je iskoristio priliku da pozove navijače da ih podrže.

Utakmica se igra u sredu u hali "Pionir" od 19.15.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Pavlović)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar do koske

    8. januar 2014 | 10:21

    Gazi Zvezdo sve pred sobom! Ove godine svi trofeji su tvoji! PARTIZAN NAJVECI BREND HRVATSKE!!!

  • decko grobara do koske

    8. januar 2014 | 11:59

    :-*

  • Ica CZV

    8. januar 2014 | 11:19

    Marjanovic Bobi - igra basket kao Brajant Kobi a od nedavno,mnogo poznatiji kao unistitelj glodara.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA