OVO JE NOVI NADAL? Predstavljamo vam Španca Monar Klara (16) (VIDEO)

Mladi Antonio Monar Klar, koji dolazi iz istog mesta kao i prvi teniser sveta, pokušaće na juniorskom Gren slemu u Melburnu da potvrdi talenat o kojem se naveliko priča svetom

  • 0

Pripreme za prvi Gren slem sezone, Australijan Open, uveliko traju, a igrači u svim konkurencijama lagano pristižu kako bi bar malo osetili teren pre izlaska na "veliku scenu".

Na putu ka Australiji reporter Telegrafa imao je priliku da upozna novu tenisku nadu Španije Huamea Antonia Monara Klara, a zanimljivo je da ovaj 16-godišnjak dolazi sa Majorke, odakle potiče i prvi reket sveta Rafael Nadal.

- Rafa je najbolji, jedan jedini. Ne opterećujem se time što dolazim iz istog mesta kao on. Idem u Australiju da igram svoj najbolji tenis - rekao je za Telegraf Huame koji  za razliku od Nadala igra desnom rukom.

- Mislim da levoruki teniseri nemaju prednost. Svi momci koji igraju na turu, nebitno je da li su levoruki ili desnoruki podjednako su dobri i to mi ne predstavlja problem.

Mladom Majorčanu koji će se takmičiti na juniorskom turniru u Australiji za razliku od njegovih sunarodnika najviše odgovara tvrda podloga, a najveće nade polaže u forhend i volej.

Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri Huame smatra...

- Osvajanje juniorskog Dejvis kupa sa reprezentacijom Španije, kao i polufinale turnira u Obersbahu - rekao je Huame i dodao da ne može da oceni ko će osvojiti ovogodišnji turnir kod muškaraca u seniorskoj konkurenciji.

- Novak je sjajan igrač, kao i Rafa. Najbolje da se opustimo i uživamo ako dođe do njihovog duela u Australiji - zaključio je 16-godišnji Španac.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport<

(Izveštač Telegrafa iz Melburna, Petar Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA