Debakl Olimpijakosa u Milanu, Barsa srušila Obradovića u Istanbulu!

Izabranici srpskog stručnjaka zabeležili i drugi poraz u Top 16 fazi sa 76:73 od Katalonaca i za sada nemaju nijedan trijumf. * Armani razbio sa 30 razlike Pirejce 81:51

  • 7

U uvodnom meču drugog kola Top 16 faze Evrolige, košarkaši Barselone priredili su malo iznenađenje pošto su savladali Fenerbahče 76:73, koji sa klupe predvodi Željko Obradović, u sred Istanbula.

Ovo je drugi poraz turskog tima u ovom delu najjačeg evropskog takmičenja, bez pobede, i sada se nalaze u nezavidnoj situaciji, jer su doveli u pitanje svoj prolaz među najboljih osam, a jedni su od favorita za najviši plasman.

U zanimljivoj i napetoj utakmici na kraju su slavili košarkaši katalonskog kluba, a razloge njihove pobee trebalo bi pre svega tražiti u za nijansu boljem šutu za dva poena i skoro duplo većem broju asistencija. Marselinjo Uertas predvodio je svoj tim do pobede sa 23 poena i sedam asistencija, a pratili su ga Oleson sa 14 i Papanikolau sa 11 koševa.

Najbolji u ekipi Fenerbahčea bio je srpski repezentativac Nemanja Bjelica sa 15 poena, koji je pogodio 3/4 trojke i imao sedam skokova, uz njega dobar je bio Mahmatoglu koji je postigao isti broj poena, dok bi krivac za loš rezultat mogao da bude Linas Kleiza, koji je za skoro 20 minuta na parketu postigao samo dva poena i to sa linije slobodnih bacanja.

Evroliga TOP 16 faza 1. kolo:

GRUPA E:

Četvrtak:

Fenerbahče - Barselona 73:76

Armani Milan - Olimpijakos 81:51

Petak:

Anadolu Efes - Unikaha 20.00

Laboral Kuća - Panatinaikos 20.30

GRUPA F:

Četvrtak:

Makabi - Lokomotiva Kubanj 85:75

Bajern Minhen - Partizan 71:65

Petak:

CSKA Moskva - Žalgiris 17.00

Real Madrid - Galatasaraj 20.45

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA