Čelsi na vrhu, lopta posle penala Palasa i dalje leti ka Irskoj (VIDEO)

Svojom četvrtom uzastopnom pobedom u šampionatu, ekipa Žozea Murinja domogla se prvog mesta na tabeli bar preko noći. Čeh postao rekorde po broju utakmica bez primljenog gola * Totenhem savladao Kristal Palas u gradskom derbiju rezultatom 2:0, ali je meč obeležio katastrofalan penal gostiju

  • 0

Fudbaleri Čelsija uspeli su da trijumfuju na nimalo lakom gostovanju Halu 2:0, i novom pobedom se domognu do prvog mesta na tabeli Premijer lige, barem do nedelje, kada svoju utakmicu bude igrao Mančester Siti. Čuvar mreže tima sa "Stamford bridža", Petr Čeh postao je novi rekorder kluba po broju utakmica na kojima je sačuvao svoju mrežu netaknutom, pošto je 209 put otkada je stigao, ostao nesavladan.

Domaći tim je poznat kao čvrsta ekipa koja teško prima golove na svom terenu što su izabranici Žozea Murinja osetili na svojoj koži u prvom pouvremenu. "Plavci" su se dosta mučili tokom prvih 45 minuta da postignu gol, iako su imali dve dobre prilike preko Oskara i Davida Luiza. Kada je belgijski reprezentativac, Azar, prelepim šutem sa nekih 18 metara u 56. minutu konačno uspeo da savlada golmana Mekgregora, mnogo su lakše počeli da dišu igrači u plavim dresovima.

Posle toga prepustili su malo kontrolu lopte domaćem timu koji je pokušao da stigne do izjednačenja, ali su Teri i saigrači dobro zatvorili sve prilaze svom golu i čekali svoju šansu iz kontranapada. Na kraju iz jedne kontre Fernando Tores je zatresao mrežu "tigrova" u 87. minutu i potvrdio pobedu svog tima. Kapiten srpske reprezentacije, Branislav Ivanović, nije nastupio na ovom meču za Čelsi zbog povrede.

Totenhem otkada je promenio trenera ne zna za poraz u Premijer ligi, zabeležili su treću uzastopnu pobedu, a četvrtu u poslednjih pet mečeva, pošto su savladali Kristal Palas na svom terenu sa 2:0. "Pevci" su rutinski savladali ekipu koja se bori za opstanak, iako su gosti promašili u prvom poluvremenu penal, koji je načinio Musa Dembele. Džejson Pančon nije uspeo da iskoristi najbolju priliku za svoj tim da postigne pogodak jer lopta, posle njegovog šuta, verovatno putuje ka Irskoj.

Ovakav rasplet na početku nije uzdrmao domaće koji su ipak bili bolji rival tokom prvih 45 minuta, iako nisu uspeli da povedu. Sve je bilo lakše kada je pet minuta po startu drugog dela igre Kristijan Eriksen doveo Totenhem u vođstvo, a pobedu je overio Defo pogotkom u 72. minutu.

Everton igra sjajno ove sezone pod dirigentskom palicom Roberta Martineza, naročito na svom "Gudison parku", u šta su imali priliku da se uvere i igrači Noriča, koji su ispraćeni sa dva laka komada kući. Zahvaljujući golovima Gereta Berija i Kevina Miralasa, "karamele" su zabeležile svoju sedmu pobedu na domaćem terenu ove godine i nova tri boda, pa nije ni čudo što zauzimaju visoku poziciju na tabeli.

Premijer liga, 20. kolo

Subota

Hal - Čelsi 0:2

(Azar 56, Tores 87)

Kardif - Vest Hem 0:2

(Kole 42, Nobl 90+3, c.k. Tomkins 73)

Everton - Norič 2:0

(Beri 23, Miralas 59)

Fulam - Sanderlend 1:4

(Sidvel 52 - Džonson 29, 69, 85, Sung-Jong 41)

Sautempton - Vest Bromvič 1:0

(Lalana 66)

Totenhem - Kristal Palas 2:0

(Eriksen 50, Defo 73)

Mančester junajted - Svonsi 18.30

Nedelja

Njukasl - Mančester Siti 15.05

Stouk - Liverpul 17.10

Ponedeljak

Aston Vila - Arsenal 21.00

Tabela: Čelsi 46, Arsenal 45(-1), Mančester Siti 44(-1), Everton 41, Liverpul 39(-1)... Vest Hem 18, Kristal Palas 17, Sanderlend 17.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA