"Crno-beli" pokradeni u Segedinu, šalju snimak u LEN

U Partizanu ne traže alibi za eliminaciju, ali ističu da su uslovi u bazenu u Segedinu bili na granici regularnosti

  • 0

Vaterpolisti Partizana porazom u Segedinu oprostili su se od titule šampiona Evrope. "Crno-belima" je bila potrebna pobeda nad domaćinom u poslednjem kolu da bi u konkurenciji tri mađarske ekipe (Seged, Vašaš, Eger) prošli u četvrtfinale vaterpolo Lige šampiona, ali je, kao i u Beogradu u prvom delu sezone, poražen od ekipe Segeda. U Partizanu ne traže alibi za eliminaciju, ali ističu da su uslovi u bazenu u Segedinu bili na granici regularnosti.

Neverovatan sudijski previd desio se sredinom poslednje četvrtine, kad je isključeni igrač Segeda uplivao u bazen pre isteka kazne.

Po pravilima LEN-a sledi peterac za protivničku ekipu, ali ni sudije ni delegat nedeljne utakmice nisu reagovali na ovaj propust domaćina. Sa Banjice su uputili žalbu i očekuju brzi odgovor iz LEN-a, ali male su šanse da će ishod biti povoljan za "crno-bele".

Opšti utisak je da je prva utakmica u Beogradu, u kojoj je Partizan svojim greškama propustio priliku da pobedi, koštala "crno-bele" eliminacije. Ovo je prvi put otkako se Liga šampiona igra u ovom formatu, od sezone 2005/06 da šampion Srbije neće igrati četvrtfinale.

- Sigurno je da smo razočarani eliminacijom u grupnoj fazi. Imali smo priliku da u Segedinu ispravimo greške iz Beograda, ali nismo uspeli i na kraju nas je baš dvomeč protiv Segeda koštao plasmana u četvrtfinale. Bilo je problema pred ovaj meč, malo su nas i sudijske odluke poremetile ali na kraju smo sami krivi. Šta je tu je, ovo je sport, ne može se uvek pobeđivati - rekao je za Telegraf  golman Partizana i reprezentacije Srbije Slobodan Soro.

"Crno-belima" sad ostaje domaća scena, gde su već godinama neprikosnoveni. Najbolji golman sveta kaže da je Partizan favorit za osvajanje duple krune, ali ističe da je ove sezone konkurencija ojačala i da u Vojvodini, donekle i u Zvezdi, Partizan ima dostojnog protivnika.

- Biće teže nego prethodnih sezona jer Vojvodina je dosta napredovala, a tu je i Zvezda. Ipak, Partizan ostaje favorit i cilj se ne menja, a to je dupla kruna - kaže Soro.

I Soro se osvrnuo na povredu pravila koja je možda koštala Partizan eliminacije.

- Sličan incident desio se pre nekoliko godina u mađarskom šampionatu i tada je njihov savez poništio celu utakmicu ali realno, ne verujem da će LEN doneti takvu odluku ovaj put - skeptičan je Soro.

Direktor Partizana Mirko Bradajić kaže da je problem u nelogičnosti da LEN ne prihvata video snimke kao dokazni materijal.

- Mi smo žalbu uredno najavili još na bazenu i poslali je sa popratnim video materijalom. Očekujemo rešenje po tom pitanju što ranije, ali nam u prilog ne ide što LEN, kako smo čuli, potpuno nelogično, ne prihvata video snimak kao dokaz.

Četvrtfinalni mečevi Lige šampiona, u kojima prvi put posle osam godina neće biti Partizana, igraće se 14. marta i 18. aprila. Četiri reprezentativca Srbije ostaju u konkurenciji za pehar - Filipović, Prlainović i Pijetlović u Pro Reku i Vanja Udovičić u zagrebačkoj Mladosti. Među osam najboljih plasirali su se hercegnovski Jadran i Budva, a tu su još riječko Primorje, dubrovački Jug, Seged i Vašaš. Fajnal for vaterpolo Lige šampiona na programu je 11. i 12. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA