ĐOKOVIĆ OTKRIO: Sampras je bio prva opcija za trenera!

Dobro raspoloženi srpski teniser, sada već tradicionalno, delio je novinarima čokoladice na pres konferenciji pred početak Australijan Opena, a potom i izneo svoja očekivanja, kao i zadovoljstvo o saradnji sa legendarnim Nemcem *Odluku o nastupu u Dejvis kupu Đoković će doneti početkom druge nedelje turnira

  • 3

Srpski teniser Novak Đoković pokušaće da postane prvi igrač u Open eri sa pet osvojenih titula na prvom Gren slemu sezone Australijan Openu.

Na konferenciji za novinare, Đoković je za pripadnike sedme sile imao iznenađenje u vidu čokoladnog posluženja koje je sam podelio, a potom i izneo svoja očekivanja pred početak turnira.

Naš as je otkrio da je prva opcija za novog trenera bio legendarni Pit Sampras, inače idol Novaka Đokovića iz detinjstva, ali da se Nole u dogovoru sa Marjanom Vajdom ipak odlučio za Borisa Bekera.

Žreb je stvar sreće na šta čovek ne može da utiče, ali ja razmišljam samo o prvom protivniku. Svestan sam da su i Nadal, Mari, Federer i Del Potro u drugoj polovini žreba, ali to ne utiče na moju pripremu za mečeve.

- Znam da me očekuje velika vrućina, ali ću se boriti da iskoristim priliku da uđem u istoriju, kakvu imam ako osvojim titulu, što mi je dodatan motiv da igram bolje - rekao je Đoković koji će u odnosu na prethodne godine ima promene u stručnom štabu.

- Inicijativa je došla i od Marijana i od mene, jer je on u tenisu već 35 godina pa se malo i zasitio, a potrebno je da provede više vremena sa familijom.

- Tako je krenula priča o angažovanju Borisa, velikog šampiona koji je osvajao Gren slem titule, bio broj jedan i zbog toga može da se poistoveti sa mnom, sa svim teškim trenicima kroz koje prolazim u toku Gren slema. U tome očekujem da mi najviše pomogne i da ću napredovati na psihičkom nivou - rekao je Đoković, koji je sa legendarnim Nemce potpisao ugovor na godinu dana, a zatim nastavio:

- Postoje naravno i segmenti u igri koje on sa svoje tačke gledišta može da unapredi, kao što su servis, voleji, ali će to u principu biti nastavak onoga što sam radio sa Marijanom - rekao je Đoković i otkrio da je postojala mogućnost da ostvari saradnju i sa svojim idolom iz dečačkih dana.

- Bilo je priče da započnem saradnju sa Pitom Samprasom, ali smo se ipak odlučili za Bekera.

Drugi teniser sveta zadovoljan je načinom na koji se Beker, ali i ljudi u njegovom timu uklopili i istakao da je Nemac uvek raspoložen za šalu.

- On ima nemačku disciplinu i mentalite koji je u neku ruku rigorozan kada se radi, u smislu profesionalnosti i organizacije, na šta sam i ja naviknut jer sam živeo tamo više godina.

- S druge strane jako je opušten, šali se i mogu reći da ima dobro izbalansiran karakter. U početku nisam znao kako da se ophodim prema njemu, naravno tu je bilo puno poštovanja, ali smo se brzo uklopili kao ličnosti što će verujem rezultirati pobedama na velikim turnirima - zaključio je Đoković koji još uvek nie imao prilike da sparinguje sa novim trenerom, ali da će uskoro ukrstiti rekete.

Đoković se u prvom kolu Australijan Opena sastaje sa Slovakom Lukašom Lackom u noći između nedelje i ponedeljka po srpskom vremenu

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panter

    12. januar 2014 | 07:36

    Novak je cool i odlican sportista koga veom cenim ali se plasim se da je pogresio sa izborom Beckera jer je on ovde u Nemackoj toliki debil koji samo negativno pravi budalu od sebe kroz klevetanje svojih bivsih zena i afera kroz njegovu knjigu i radi toga nevidim ga kako sportistu tj. Sportki duh...samo pogled na njega nakon debelog govori o njegovoj disciplini a o pshickom stanju Borisa da ne govorim....

  • DREAM

    12. januar 2014 | 09:11

    Aha,bas.Beker je reket zamenio pisanijom i retrospektivom svog nekadasnjeg zivota I u nedostatku popularnosti iznosi svoju intimu.A nekad bese dobar reket,a sad?Nadam se da Novak zna sta radi.Zelim mu uspesnu sezonu,napred Nole!

  • Bekrija

    12. januar 2014 | 10:08

    Gle ovu dvojicu komentatora , heee... Becker je šmeker, nije bitan njegov privatan život, menjanje žena i vanbračna deca na sve strane nego reket drugari. Možda se Nole i malo opusti pored njega pa krenu cice, žurke.. vidite da je ovako krenuo stranputicom, oce da se ženi! Strašno, heee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA