U ČAST EUZEBIJU: Benfika održala fudbalski čas Portu, Marković asistent (VIDEO)

U nedelji kada su izgubili najboljeg fudbalera u istoriji kluba, "orlovi" su mu odali poštovanje na najbolji mogući način, pobedom u velikom derbiju protiv Porta. Sjajne partije pružili su srpski reprezentativci Lazar Marković, koji je asistirao kod vodećeg gola Rodriga, i Nemanja Matić

  • 0

Slatka osveta Benfike velikom rivalu Portu za prošlosezonski poraz golom u poslednjem minutu i samim time gubitak titule! Sjajnu fudbalsku predstavu su prikazali fudbaleri u crvenim dresovima, a pobedu od 2:0 u velikom derbiju su posvetili i klupskoj legendi, Euzebiju, koji je početkom nedelje otišao na večni počinak i u čiju su čast nosili njegovo ime na dresovima, umesto svojih.

Tokom čitavih 90 minuta puleni Žorža Žezusa su bili bolji rival, pa su zasluženo i trijumfovali u meču koji je bio pun naboja. Sa dvojicom srpskih reprezentativaca, Nemanjom Matićem i Lazarom Markovićem, u startnoj postavi od početka meča su "orlovi" nametnuli svoju igru, a Marković je bio prosto neuhvatljiv za odbambene igrače "zmajeva".

Probijao je nekadašnji fudbaler Partizana defanzivce Portoa kad god je hteo, a na kraju je i asistirao Rodrigu za vodeći pogodak u 13. minutu. Povukao je kroz sredinu 19-godišnji krilni napadač i pasom iza leđa gostujuće odbrane, spojio španskog fudbalera sa golom, kome nije bilo teško da matira Heltona.

Nastavili su u istom ritmu fudbaleri Benfike, ali nisu uspeli da povećaju vođstvo do kraja poluvremena iako su imali nekoliko dobrih prilika za to. Drugih 45 minuta je proteklo blagoj, ali jalovoj terenskoj inicijativi Portoa, dok su domaćini čekali priliku iz kontre da povise rezultat i potvrde veliku pobedu.

Nemanja Matić je pored defanzivnih zadataka koje je obavljao, stizao da se priključi i napadačkim akcijama svog tima, a posle jednog njegovog udarca glavom, sudija je propustio da dosudi čist penal za "orlove", pošto je Mangala rukom sprečio loptu da završi u mreži, ali već u sledećoj akciji posle kornera, Ezekijel Garaj je bio najviši u skoku i povisio na 2:0.

Od tog trenutka nervoza među igračima Portoa je porasla, a najviše ju je manifestovao Džekson Rodrigez koji je prvo bespotrebno udario pesnicom u grudi Maksija Pereiru, a posle je oštro startovao i na golmana Benfike Oblaka, međutim nije bio isključen. Pošto kolumbijski reprezentativac nije dobio crveni karton, drugi igrač "zmajeva" je morao napolje. Danilo je dobio drugi žuti zbog pokušaja da iscenira penal i morao je van terena u 74. minutu.

Ostali članovi srpske kolonije u Benfiki - Ljubomir Fejsa, Filip Đuričić i Miralem Sulejmani posmatrali su fantastični trijumf svoje ekipe sa klupe za rezervne igrače.

Žezusovi učenici su posle toga rutinski priveli meč kraju, a kada se začuo poslednji sudijski zvižduk moglo je da počne veliko slavlje na "La Lušu".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA