VUJOŠEVIĆ SE VRATIO: Partizan se revanširao Krki!

Na klupu se vratio Duško Vujošević, a crno-beli su uspeli da zabeleže treću pobedu u nizu u regionalnom takmičenju - 80:67

  • 3

Duško Vujošević se vratio na klupu crno-belih i revanširao se nekadašnjem pomoćniku Aleksandru Džikiću za poraz sa početka sezone. Partizan je u veoma jakom meču protiv Krke ostvario treću pobedu u nizu pred oko 5.500 gledalaca u "Pinoru", rezultatom 80:67 (23:18, 22:21, 24:14, 11:14).

Jako loš procenat slobodnih bacanja (11/22) nadomešten je poenima Kinzija i Muslija u prvom poluvremenu. Ne znamo šta je Vujošević rekao svojim pulenima tokom pauze, ali su u trećoj četvrtini odigrali prepoznatljivo i ubedljivo, što im je i donelo dvociren višak poena i prelamanje meča.

Krka je najneefikasnija ekipa u ABA ligi kada je u pitanju šut za tri poena, ali je van linije 6.75 bila bolja od srpskog šampiona - sedam naspram pet. Gosti su crno-belima pomogli velikim brojem izgubljenih lopti u drugom poluvremenu.

Najbolji pojedinac u redovima Partizana bio je Terens Kinzi sa 17 poena, Bogdan Bogdanović je ubacio 14, Dejan Musli 12, a Žofri Lovernj 10. Jaka Klobučar je na drugoj strani bio ubedljivo najefikasniji sa 21 poenom (4/6 za tri), Edo Murić je zabeležio 11, a Zvonko Buljan deset.

Neočekivano, gosti su se bolje snalazili na parketu "Pionira", imajući u vidu da crno-beli u prva tri i po minuta nisu postigli koš iz igre. Kada je Lovernj doneo izjednačenje, Buljan je beležio već osmi poen, a onda Vujošević na teren šalje Kinzija, koji je uneo neophodnu energiju posle dve ukradene lopte. Za minut i po je upisao šest poena i poveo seriju 10:0 zahvaljujući kojoj Partizan prelazi u vođstvo. Rak rana crno-belih bila su slobodna bacanja - tek osam od 14 pokušaja je bilo precizno u prvih deset minuta.

U drugoj deonici je proradio Dejan Musli, koji je ubrzo ubacio dvocifren broj poena. Na drugoj strani je raspoložen bio i Klobučar, ali je Kinzi uspevao da koševima u pravim trenucima održava razliku crno-belih, ali Krka preko Bećirovića, Murića i Hukića drži priključak. Usledio je period brze igre u kom se šutiralo i kad treba i kad ne treba, ali Partizan uspeva da u samom finišu preko Tepića i Bogdanovića zadrži plus od pet poena, s kojim se otišlo na odmor.

Poluvreme je otvoreno trojkama Bogdanovića i Milosavljevića, a potom i efektnim zakucavanjem Lovernja, čime su se crno-beli lako odlepili na +12. Partizan je gradio prednost do maksimalnih +19 i definitivno je preuzeo dominaciju, pogotovo pošto je Krka imala dosta problema u napadu.

U poslednjoj četvrtini nije bilo bojazni da bi slovenačka ekipa mogla do preokreta, već je Vujošević koristio veliku prednost da da šansu i ne toliko standardnim igračima.

ABA liga, 16. kolo

Petak

Solnok – Cibona 63:64

Subota

Olimpija – Široki 77:62

Radnički – Crvena zvezda 73:78

Cedevita – Zadar 83:59

Budućnost – MZT 87:79

Nedelja

Igokea – Mega Vizura 83:80

Partizan – Krka 80:67

TABELA: Crvena zvezda 13-3, Cedevita 12-4, Partizan 12-4, Budućnost 11-5, Cibona 10-6, Igokea 9-7, MZT 7-9, Krka 6-10, Mega Vizura 6-10, Olimpija 6-10, Radnički 6-10, Solnok 5-11, Zadar 5-11, Široki 4-12.

Parovi 17. kola: Crvena zvezda – Olimpija, Zadar – Partizan, Krka – Mega Vizura, Radnički – Igokea, MZT – Cedevita, Cibona – Budućnost.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA