Ana pobedila Holanđanku i prošla u drugo kolo AO

Srpska teniserka pobedila Kiki Bertens 94. igračicu sveta sa 6:4,6:4 i plasirala se u 2. kolo na Australijan openu.* Bilo je dosta uspona i padova, nervoze, ali sam srećna jer sam prošla. Teško je igrati protiv nekoga koga ne znaš, rekla je srpska teniserka posle pobede

  • 0

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Australijan Opena  pošto je pobedila Holanđanku Kiki Bertens sa 6:4,6:4. Ivanovićeva će u drugom kolu igrati protiv Nemice Anike Bek koja je razvalila Petru Martić sa 6:0,6:0

Holanđanka Bertens  ima 22 godine, visoka je 182 cm, a u karijeri je osvojila jednu WTA titulu – pretprošle godine u marokanskom Fesu.

Na sva četiri Gren slem turnira prošle godine ispala je u prvom kolu, trenutno je 94. na svetu, a najbolji plasman joj je 41. mesto. Ivanovićevoj i njoj ovo je prvi međusobni okršaj.

Ana je prvi set odigrala jako dobro, a bilo je neizvesno do desetog gema. Naša teniserka je odličnom igrom i sa dva brejka povela sa 4:1.

Međutim, Holanđanka je uspela da vrati brejk i da dođe do 4:3, ali je to bilo sve što je uspela da uradi. Usledio je novi brejk Ivanovićeve, a Holanđanka je odservirala duplu grešku – 6:4 za 43 minuta igre.

U drugom setu svaka teniserka je osvajala poene na svoj servis sve do sedmog gema kada je Holanđanka iznenadila Anu i uizela joj brejk za 4:3.

Ipak nije uspela da ga potvrdi i naša teniserka je napravila ribrejk,  a zatim sigurnom igrom vezala dva gema za redom i osvojila set za trijumf.

- Bilo je dosta uspona i padova, nervoze ali sam srećna jer sam prošla. Teško je igrati protiv nekoga koga ne znaš. Imala je dosta vinera.

- Radila sam naporno dosta sezone. Prošle nedelje sam igrala dobro u Ouklendu, uzela titulu i nadam se da ću ostati i ovu nedelju u Australiji. Volim da se vraćam ovde, publika me bodri i zadovoljna sam - rekla je Ivanovićeva posle pobede.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA