Novak 22. uzastopnom pobedom u Australiji počeo odbranu krune! (FOTO)

Srpski teniser pobedio Lukaša Lacka sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:1) u svom prvom duelu sa slovačkim teniserom i tako započeo odbranu titule na Australijan openu

  • 0

Branilac trostruke uzastopne titule na Australijan openu, Novak Đoković ostvario je 22 pobedu zaredom na ovom turniru i tako započeo odbranu titule.

Novak ovoga puta ima status 2. nosioca, a odbranu titule počeo je pobedom nad Slovakom Lukašem Lack0m sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:1)

Bio je to njihov prvi međusobni susret.

Novak će u drugom kolu igrati protiv Leonarda Majera (Argentina), koji je bio bolji od Alberta Montanjesa (Španija) sa 6:1, 6:3, 6:1. Osim Đokovića, pobede su prvog dana takmičenja ostvarile i srpske teniserke Ana Ivanović i Vesna Dolonc

- Bilo je poteškoća u prva dva seta, da budem iskren, servis me je služio i to je najvažnije. U drugom setu imao sam nešto više neiznuđenih grešaka, ali treba vremena da se uđe u ritam takmičenja. Sve se vratilo i sklopilo u tećem setu, drago mi je što nisam dugo ostao na terenu - rekao je Đoković posle meča.

Naš as je dodao da mu se nije desilo do sada da počne turnir bez zvaničnog meča.

- Malo je čudna situacija, jer prvi put da igram takmičarski meč sezone kao što je sada, a da nisam imao zvaničan meč u predsezoni. Ali je ovo je bio dobar test za mene - poručio je Đoković.

Inače, srpski teniser je samo u trećem setu pokazao pravu snagu.U prvom je bio solidan, a u drugom se baš mučio.

Nole je odlično počeo meč i posle dva uvodna gema, napravio je prvi brejk i stigao do velikog vođstva od 4:1. Međutim, to nije pokolebalo Slovaka, koji se hrabro borio i uspeo da vrati brejk a sa dva poena na svoj servis dođe do 4:3.

To je bilo sve što je uradio u prvom setu, jer Nole je tada dodao gas, uozbiljio se i sa dva vezana gema, od čega jednim novim brejkom uzima set 6:4.

Ipak, drugi set doneo je mnogo više neizvesnost, a srpski teniser nije u prvih osam gemova poveo.Sve vreme je jurio rivala i nije bilo nijednog brejka 4:4.

Foto: AP/Eugene Hoshiko

Foto: AP/Eugene Hoshiko

Mučenje našeg asa je potrajalo sve do taj brejka, a onda je pokazao svoj kavlitet pošto je prosto počistio sa terena Slovaka sa 7:2 u taj brejku, čime je osvojio drugi set.

U trećem setu, drugi igrač sveta je pokazao zašto je na toj poziciji. Shvatio je da nema šale sa motivisanim Slovakom pa je žargonski rečeno dodao "gas" i priveo meč kraju. Novak je odmah na startu uzeo brejk rivalu i poveo sa 3:0. Malo kasnije je već bilo 4:1 i to je bio početak kraja za Lacka.

Đoković je vezao još dva gema i lagano priveo meč kraju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA