TRENER I SPASILAC: Sedorf potvrdio, potpisuje dvogodišnji ugovor s Milanom!

Legenda kluba sa ''San Sira'' oprostio se od Botafoga i aktivnog igranja fudbala, a na konferenciji je istakao da će preuzeti kormilo posrnulog italijanskog giganta

  • 0

Fudbalski klub Milan prolazi kroz jednu od najgorih sezona u svojoj istoriji, a cenu je platio trener Masimilijano Algeri. Posle veoma neprijatnog poraza 3:4 od povratnika u Seriju A, Sasuola, u klubu su doneli radikalnu odluku i otpustili Alegrija, koji je ionako planirao da napusti San Siro po završetku sezonu, a na njegovo mesto dolazi legendarni fudbaler ''rosonera'' Klarens Sedorf.

Prema pisanju dnevnika "Gazeta delo Sport", proslavljeni fudbaler Milana Klarens Sedorf u četvrtak će potpisati ugovor sa klubom koji ga je proslavio. Ugovor bi obavezao Holanđanina da trenira ekipu do juna 2016. godine, a navodno će dovesti po jednog trenera za svaki deo terena.

"Rosoneri" zauzimaju tek 11. mesto na tabeli i umesto borbe za Evropu doživeli su da se bore za opstanak, a Sasuolo je bila kap koja je prelila čašu i navijačima i upravi. Zamisao Barbare Berluskoni da što pre vrati velika imena nekadašnjeg evropskog prvaka polako se realizuje, a sa njim u stručni štab bi trebalo da dođu i Ernan Krespo i Jap Stam.

I sam Sedorf je potvrdio informaciju da će biti trener Milana pošto se definitivno oprostio od fudbala.

- Došao sam da vam kažem da ću posle 22 godine završiti profesionalnu igračku karijeru. Ovo je teška odluka, ali sam zadovoljan onim što sam postigao do sada. Drago mi je što sam sa Botafogom uspeo da izborim plasman u Kup Libertadores. Ostavljam ekipu koja je bolja nego kad sam došao. Da, biću trener Milana - rekao je Sedorf

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA