ĐORĐEVIĆ: Zažaliće onaj ko ne prihvati moj poziv! Pisaćemo istoriju!

Selektor izjavio da je najvažnije da igrači shvate značaj igranja za Srbiju* Ko bude u reprezentaciji pisaće istoriju* Cilj stabilizovanje i pravljenje ekipe za EP 2015.* Najavio da će raditi na odnosu selektor-igrač

  • 5

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da igrači moraju da shvate značaj nacionalnog tima i poručio da će svako ko odbije poziv propustiti veliku životnu šansu!

- To je mogućnost da postanu veliki, da uđu u istoriju, da ne budu samo deo nje, već da je pišu. Igrači treba da znaju da neodazivanjem na poziv gube veliku šansu da ostave nešto iza sebe ostave. To će im sigurno biti žao jednog dana kada završe karijere i kada se osvrnu iza sebe. Svaka mogućnost koju ne iskoristiš je jedna velika izgubljena šansa -  rekao je Ðorđević u intervjuu Tanjugu.

Pre nekoliko nedelja kada je promovisan na mesto selektora sa novinarima je podelio da mu je jedan od glavih ciljeva pobeda reprezentacije Španije.

- Moramo da imamo velike ciljeve kako bi ih ostvarili. Ako ne težimo nečem velikom, nećemo ni doći do toga. Španija je u poslednjih 10 godina obeležila evropsku i svetsku košarku kontinuitetom, dominantnim igračima i pre svega odnosom prema svojoj reprezentaciji i zemlji - objasnio je nekadašnji reprezentativac i dodao:

- Da je samo do selektora, mi bismo odavno bili šampioni sveta. Nas su vodili najbolji treneri. Moj prethodnik Dušan Ivković je jedan od najvećih evropskih trenera svih vremena, međutim, igrači su najveći faktor. Za svaki dobar rezultat će najzaslužniji biti igrači, a za negativan sva odgovornost pada na mene - istakao je selektor Srbije.

Srbiju ove godine očekuje Svetsko prvenstvo u Španiji, a sledeće godine na programu je šampionat Evrope u Ukrajini.

- Cilj je stabilizovanje i pravljenje dobre takmičarske ekipe za EP 2015. Ono može da bude odskočna daska, posle godinu - dve upoznavanja sa novim trenerom i drugačijim odnosima i navikama. Treba da prođe period adaptacije. Trudiću se da ga svedem na što manji nivo, da od početka, razgovorima i jasnim porukama olakšam igračima taj period - kazao je Ðorđević.

On se osvrnuo i na postojanje i razvoj košarkaških talenata nekada i sada:

- Nemamo dominantne igrače u pojedinim ligama Evrope, ali i nekim klubovima. Imamo izuzetan ekstra talenat u najtalentovanijem igraču Milošu Teodosiću kojeg moramo da maksimalno iskoristimo i stavimo u službu ekipe. On je spreman i zreo za to i verujem da će dati sve od sebe da napravi sjajnu saradnju sa saigračima. - izjavio je Ðorđević.

Govoreći o regionalnoj i nacionalnoj ligi, Ðorđević je istakao da je Srbija u prošlosti propustila dobru priliku da napravi sopstvenu jaku ligu.

- Jadranska liga ima dva mesta u Evroligi, ove sezone smo imali tamo dva kluba i to je jako dobro za našu košarku. Ne treba više voditi polemiku dok srpska liga ne bude davala mesta u evrokupovima - naveo je on i rekao koji je recept za bolje košarkaške dane:

- Potreban je stručan rad i edukacija mladih ljudi. Oni traže informacije i savete, željni su da čuju. Dužnost je da im prenesemo znanje koje posedujemo da bi se razvili u nosioce jedne košarkaške sile kakva bi mogla da bude Srbija - rekao je na kraju proslavljeni košarkaš.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.ra/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jogogo

    16. januar 2014 | 14:21

    I kako neko sad da se ne odazove pozivu za reprezntaciju.Sale nacionale daje celog sebe u svakom momentu.

  • grobar do koske

    16. januar 2014 | 17:34

    Ti si legendo vec pisao istoriju sa INSTITUCIJOM !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • Nikolaa

    16. januar 2014 | 16:49

    Ko odbije poziv za mene vise ne postoji! Doduse,vec ima takvih na spisku! Ajmo Sale!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA