Morgenštern možda bude spreman za Soči!

Austrijskom skakaču se u poptunosti povukao hematom sa glave i pred njim je dvonedeljna rehabilitacija tokom koje će pokušati da se osposobi za učešće na Zimskim olimpijskim igrama

  • 0

Dobre vesti stižu za Tomasa Morgenšterna, austrijskog ski skakača, koji je pre nedelju dana doživeo težak pad na treningu kada je povredio glavu i pluća. Austrijanac je zato završio u bolnici i doveo u pitanje učešće na Zimskim olimpijskim igrama.

Posle boravka na intenzivnoj nezi u bolnici u Salcburgu, najgori period je iza njega i sada se pojavila mogućnost da se možda na vreme oporavi i bude član austrijskog tima u Sočiju. Kako je rekao jedan od lekara, akutna faza njegovog oporavka je završena i hematom koji je imao se potpuno povukao.

Pred 28-godišnjim skakačem je sada dvonedeljna rehabilitacija i pokušaj da se oporavi na vreme do 7. februara kada počinju Igre u Rusiji. Selektor tima Austrije, Aleksander Pointner, rekao je da će mu čuvati mesto do poslednjeg trenutka tj. dokle god postoji šansa da se on potpuno oporavi i nastupi u Sočiju. Krajnji rok za prijavu je 27. januar.

Morgenštern je trostruki olimpijski šampion, stoga je i razumljivo zašto su u njegovom timu spremni da ga čekaju dokle god je potrebno, jer im je jedan od kandidata za novu medalju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA