NEKA SE SPREMI SERENA: Ana posle preokreta u četvrtom kolu AO! (FOTO)

Srpska teniserka gubila sa 1:0 protiv domaće teniserke Samante Stosur, ali je uspela da se uzdigne i slavi rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 6:2)

  • 2

Srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je prebrodila treće kolo Australijen opena pošto je, posle preokreta, savladala domaću takmičarku Samantu Stosur rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 6:2) i u narednoj rundi igraće protiv igračice broj jedan Serene Vilijams.

Ključni momenat meča dogodio se sredinom drugog seta kada je Ana oduzela servis protivnici, posle čega je krenuo strmoglavi uspon u igri koja je u taj-brejku prvog seta bila i prekidana zbog kiše koja je počela da pada, te su organizatori morali da navuku krov.

Meč je trajao dva sata i 15 minuta igre, uz pomenuti prekid od 20-ak minuta, a najzanimljivije je svakako bilo u prvom setu gde su bivše gren slem šampionke po prvi put u svojim duelima odigrale taj-brejk. Ana je furiozno krenula, a potom stala, da bi se pred kraj seta probudila, spasila četiri set lopte, otišla u taj-brejk gde je propustila svoje tri nakon čega je usledila pomenuta kazna i gubitak seta.

Dodala je Ana gas početkom drugog seta i do samog kraja je držala konce u igri. Tri brejka, jedan u drugom, dva u trećem setu, bila su dovoljna da se izbaci 17. igračica sveta i zakaže duel sa Serenom. Bio je ovo osmi duel Stosurove i Ivanovićke koja je uspela da anulira negativan bilans protiv Australijanke i zabeleži četvrtu pobedu, drugu zaredom.

Sjajno je Ana započela meč! Oba gema Srpkinja je osvojila sa nulom uz dva asa dok je i protivnica uspela da zadrži svoj servis. Doduše, uz malo muke - 2:1. Prva brejk lota viđena je u četvrtom gemu kada je Ana od 15:40 stigla do prednosti, ali je Stosurova potom odservirala dva asa i uz još jedan poen stigla do 2:2.

Lošim smečom na mreži pri rezultatu 30:30 u petom gemu Ana je došla u poziciju da brani servis, ali je sjajnom forhend dijagonalom uz povik 'AJDE došla do izjednačenja, a potom i do vođstva od 3:2.Duplom servis greškom, a zatim i 10. neiznuđenom Ana je poklonila još jednu brejk šansu protivnici koja je forsiranjem bekhend strane Srpkinje uspela da joj oduzme servis, preokrene i povede sa 4:3.

Poen po poen i Australijanka je stigla do prve set lopte, a činilo se i seta, ali je Ana sa dva vezana čelendža dokazala grešku sudije i stigla do svog četvrtog gema - 5:4. Deseti gem doneo je najviše uzbuđenja, do sada u prvom setu. Uspela je Ana da spasi četiri set lopte i na kraju vrati brejk za 5:5.

Obe teniserke su bile sigurne na svoj servis i meč je, po prvi put u njihovim duelima, otišao u taj-brejk gde je Ana sa dva mini brejka stigla do tri vezane set lopte koje nije uspela da iskoristi. Greške srpske teniserke dovele su do pete set lopte protivnice koja takođe nije bila precizna. Pri rezultatu 7:7 u poenima Ana je imala smeč za mini brejk, ali kiša koja je u momentu pljusnula, omela ju je u nameri što je donelo šestu meč loptu Stosurovoj, ali i prekid zbog lošeg vremena dok se krov nije navukao.

Nažalost, pauza je bolje prijala domaćoj teniserki koja je uz još jedan mini brejk stigla do 10:8 i vođstva nakon prvog seta koji se uz 20-minutni prekid igrao skoro sat i po - 7:6.

Tri vezane brejk lopte Srpkinje iznenadile su sev pa i samu Anu koja, ipak, nije uspela da naplati trud. Međutim, vrlo brzo dobro je odservirala i izjednačila na 1:1, da bi rezultat na semaforu nedugo zatim bio 2:2. Peti gem ponovo je doneo brej šanse Srpkinji. Ovoga puta dve, od kojih Ana koristi drugu i oduzima servis protivnici za vođstvo od 3:2 i šansu da potvrdi brejk svojim servisom što je i učinila sa nulom za prednost od 4:2.

Austrijanka je dobro odservirala sedmi gem i smanjila rezultat, ali je Ana nastavila u dobrom ritmu što joj je donelo servis za set pošto je Samanta nedugo zatim dobila i deveti gem sa nulom - 5:4. Domaća teniserka je furiozno krenula i u desetom gemu. Imala je 30:0, ali je Ana uspela  da se vrati i realizuje petu set loptu za konačnih 6:4, posle 36 minuta igre.

Bolji početak trećeg seta Ana nije mogla ni da zamisli! Već u prvom gemu oduzela je servis protivnici posle odličnog forhenda i riterna - 1:0. Potvrda svega toga stigla je u narednom gemu kada je Ivanovićeva sa nulom stigla do ''velikih'' 2:0. Potom su usledili sigurni servisi teniserki za 3:2 za Srpkinju koja je imala servis u šestom gemu.

Potpuno niotkuda Samanta je došla do brejk lopte, posle duple servis grešek Ane, međutim, lob Srpkinje, dobra igra u polju, a potom i as su pokopali nade domaće teniserke - 4:2. Nedugo zatim usledio je važan brejk Ivanovićke za 5:2 dok je odličnim servisom Srpkinja stigla do 6:2 i zaslužene pobede nad Australijankom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MNE

    17. januar 2014 | 12:31

    Dje bas na Serenu? Sa srecom! Vrijeme je da i tebe krene!

  • Sashki

    17. januar 2014 | 10:50

    Joj ana zivce mi povadi, nekad izgleda kao da udara loptu tek tako samo da zavrsi gem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA