VELIKI NEUSPEH NA EP: Rukometaši Srbije idu kući posle poraza od Francuske!

Olimpijski šampioni nadigrali su izabranike Vladana Matića u poslednjem meču C grupe Evopskog prvenstva u Danskoj, i time ih eliminisali već u grupnoj fazi takmičenja

  • 19

Odbrana srebra iz Beograda iz 2011. godine ostaje samo san! Srpski rukometaši potpuno su nadigrani u poslednjem meču grupe C Evropskog prvenstva u Danskoj. Francuska je ubedljivo slavila rezultatom 31:28 (17:12).

Bukvalno ništa nije funkcionisalo u igri izabranika Vladana Matića, dok su na drugoj strani olimpijski šampioni pokazivali klasu. Nije bilo agresivnosti ni bezobrazluka kod naših igrača što je bilo neophodno da bi se zapretilo motivisanim Francuzima. Odbrana je bila jako loša pogotovo u prvom poluvremenu, jer su nekoliko puta igrači Francuske i sami začuđeni bili lakoćom kojom su postizali golove.

Pošto je Poljska u pretposlednjem meču u grupi savladala Rusiju sa 24:22 (10:14), Srbima je bila neophodna pobeda ili remi sa "trikolorima". Dovoljno je reći da naši rukometaši nisu bili ni blizu izjednačenog rezultata tokom utakmice, u kojoj su Francuzi uglavnom održavali prednost između četiri i osam golova razlike.

Dakle, izabranici Vladana Matića treba otvoreno da se pogledaju u oči i analiziraju neuspeh u Danskoj. Jer posle srebra od pre dve godine, eliminacija u grupnoj fazi takmičenja samo neuspeh može i da bude.

Francuzima je dosuđeno čak 11 sedmeraca, a deset puta je pogađao Gijom Žoli. On je ujedno i bio najefikasniji na meču. U redovima Srbije najefikasniji su bili Ivan Nikčević, Momir Rnić i Petar Nenadić sa po pet golova, uz stoprocentnu efikasnost.

Francuzi su očas posla poveli 2:0, a sreiju je prekinuo na kratko Nikčević. Posle toga je serija Francuza rasla, zahvaljujući golovima Karabatića i Abaloa. Ispostavilo se onda da će sudije iz Nemačke vrlo lako uhvatiti pištaljku ne bi li svirali sedmerce za Francuze, koje su uspešno realizovali Gijom i Nikola Karabatić.

U prvih devet minuta, jedino je Nikčević postigao gol za Srbiju. U desetom je Vujin sa sedmerca uspeo da umanji do tada najveće vođstvo Francuza 6:1, ali onda propustio novu priliku sa istog mesta u 13. minutu.Tada je "proradio" na golu i Darko Stanić, ali je odbrana naših momaka bila isuviše "šuplja".

Nastavila se dominacija Francuza koji su brzo poveli 7:2, a Zelenović je uspeo da upiše treći gol za Srbe u prvih 15 minuta utakmice.

Do nove najveće prednosti Francuzi stižu posle lakog kola Karabatića - 13:6. U 23. minutu je prvi put isključen igračm i to Francuske, ali naši igrači nisu uspeli to da iskoriste. U prvih devet minuta, jedino je Ivan Nikčević postigao gol za Srbiju. U finišu poluvremena, Mitrović i Nikčević su prvi put vezali dva gola za Srbiju, a Petar Nenadić je postigao poslednji gol u prvih 30 minuta za rezultat 12:17.

Živnuli su srpski rukometaši posle vrlo efektnog gola Nikčevića, pogađali su potom Nenadić i Stojković, ali su Francuzi imali odgovor na to. Srbija je mogla da priđe na -3, ali se Nikčević i Nenadić nisu dobro sporazumeli u polukontri i ispustili šansu.

Posle toga su naši ponovo stali, a Francuzi su ponovo počeli da se odlepljuju. Pogađali su Onrubija, Balo, Gijom... Žoli je bio i sedmi put efikasan sa sedam metara. Kada je na semaforu stajalo 25:17 za Francusku, bilo je jasno da je pobednik rešen.

Naši igrači su bili efikasni u drugom poluvremenu, jer su pogađali i Rnić, Prodanović i Stojković. To ipak nije predstavljalo problem Francuzima, koji su i dalje koristili rupe u našoj odbrani. Na kraju je bilo najbitnije da Srbija ne doživi rezultatsku katastrofu, a Francuska ide dalje sa 6 bodova, odnosno Poljska sa dva.

Rezultati:

Poljska - Rusija 24:22

Srbija - Francuska 28:31

Tabela grupe C: Francuska 6, Poljska 2. Srbija 2, Rusija 2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    17. januar 2014 | 22:09

    Sto se mene tice ne moraju nista osvojiti sl. 50 god samo da hrvatima nismo dopustili da nas pobede u onom polufinalu u Beogradu.

  • Stevo

    17. januar 2014 | 20:51

    Pa šta hoćete , dobili ste ko Srbija do sada jednu jedinu medalju u rukometu i to samo zato jer je turnir bio u Beogradu ! Nikad prije i nikad posle ništa od vas Srba u rukometu ! Zna se ko je lider regiona u rukometu i to nadmoćno !

  • Komsijin wifi

    17. januar 2014 | 20:22

    To je to , ajmo polako kuci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA