Teniseri u šeikovom gnezdu (VIDEO)

Najviši neboder na svetu, četvrti najviši hotel na kugli zemaljskoj, grandiozni akva park... Sve su to simboli Dubaija, koji ostavljaju bez daha i Đokovića, Federera, Marija...

  • 1

Dubai, čiji je vladar šeik Muhamed ben Rašid el Maktum, grad je s najbržim razvojem na svetu posle Šangaja, svakoga dana se u proseku izgradi oko 800 novih stanova ili kuća, a moderna arhitektonska čuda ostavljaju bez daha.

Turnir za tenisere, koji je pokrenut 1993, kao jedno od najjačih takmičenja posle onih vrhovnih u „belom sportu”, uvek je zgodan da Dubai predstavi svoje jedinstvene građevine, organizujući da ih posete najveća imena svetskog tenisa, a samim tim i svetskog sporta.

Domaćini turnira, koji se igra 20. put, izveli su najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića i švajcarskog asa Rodžera Federera, trećeg „reketa”, na krov „Tornja Arabije” (Burž al Arab), četvrtog najvišeg luksuznog hotela na kugli zemaljskoj (321 metar). Njih dvojica su kao dva glavna favorita poslužili za promociju ovogodišnjeg takmičenja. S te visine su hitnuli po nekoliko loptica u Persijski zaliv, na čijoj je obali smešten Dubai.

Najbolji britanski teniser Endi Mari, četvrtoplasirani na svetskoj listi, pikao je fudbal na „Kalifovom tornju” (Burž Kalifa), najvišem neboderu na svetu (830 m).

Najbolji češki teniser Tomaš Berdih, sedmi „reket” sveta, jedan od osam učesnika koji su u Top 10, bio je s 19-godišnjom devojkom Ester Satorovom, češkim top modelom, u grandioznom akva parku, koji se prostire na četiri i po hektara, a stanište je delfina. Tu je na veštačkom ostrvu izgrađen i hotel sa 1.539 soba.

Pogledajte raj na zemlji sa vodećim svetskim teniserima u glavnim ulogama.

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • encuestas remuneradas

    28. februar 2012 | 16:09

    I don't even know how I ended up here, however I believed this put up was once great. I don't know who you're but certainly you are going to a well-known blogger should you aren't already. Cheers!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA