Đoković glumio Bekera i kao tajfun oduvao Fonjinija za četvrtfinale AO!

Drugi reket sveta posle nešto manje od dva sata igre deklasirao Italijana sa 3:0 prepustivši mu samo pet gemova

  • 4

Očekivano! Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijen opena pošto je bez većih problema savladao Italijana Fabija Fonjinija rezultatom 3:0 (6:3, 6:0, 6:2), posle nešto manje od dva sata igre.

Bio je ovo sedmi duel Đokovića i Fonjinija i naravno sedma pobeda Srbina koji je iz poslednjih 30 mečeva sa Italijanima izlazio kao pobednik. Pokušavao je Fonjini nekim čudnim šou ponašanjem da privoli publiku da navija za njega, ali to mu ništa nije pomoglo protiv trostrukog uzastopnog osvajača AO koji je samo pet gemova prepustio Fonjiniju.

Naredni protivnik Đokoviću u četvrtfinalu biće Švajcarac Stanislas Vavrinka, a koliki je Srbin šampion pokazao je i posle meča sa Italijanom kada je imitirao Borisa Bekera. Naime, za razliku od Fonjinija, Đoković je tokom meča igrao tenis da bi posle toga usledilo kratko imitiranje tenisera koji je trenitno Noletov trener, što je izazvalo veliko oduševljenje na tribinama.

Dva perfektna servisa na početku donela su Noletu vođstvo na početku meča koje je vrlo brzo poraslo posle brejka u četvrtom setu, ali i potvrde istog za sigurnih 4:1. To je Srbinu bilo dovoljno da u potpunosti primiri igru i rutinski osvoji prvi set - 6:3.

Đoković je kao tajfun protutnjao kroz drugi set i ostavio Italijana bez osvojenog gema. Nole je igrao svoju igru dok je Fonjini s druge strane dosta grešio što je Srbin kaznio sa tri brejka i konačnih 6:0 u drugom setu.

Nije Nole želeo da se zamara u trećem setu i nekako rutinski je igrao protiv Fonjinija koji je čelendžima pokušavao da omete Đokovića, ali mu nije uspevalo. Brejk na početku i još jedan u sedmom gemu bili su i više nego dovoljni Noletu da asom iskoristi prvu set loptu i plasira se u četvrtfinale AO - 6:2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA