ĐOKOVIĆ: Pobeda nad Fabiom je trijumf Milana nad Interom!

Drugi reket sveta imitacijom je nasmejao svog trenera Borisa Bekera sa kojim obožava da se šali *Čestitke Ani na velikoj pobedi, a Janku na rođenju ćerkice

  • 0

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan Opena pobedom na Fabiom Fonjinijem. Iako je igrao protiv velikog prijatelja, kojeg zna još od juniorskih dana srpski as istakao je da nema milosti na terenu.

- Koliko sam ja želeo pobedu toliko je i Fabio. On je veoma zanimljiv lik, ali sam se trudio na terenu da budem ozbiljan i ostanem fokusiran na svoju igru - rekao je Đoković i dodao da je pre meča gledao Anin i Serenin duel.

- Pratio sam drugi i teći meč, jer sam čekao da igram na istom terenu. Čestitam Ani na velikoj pobedi. U poslednjim nedeljama igra odličan tenis i vreme je da se vrati među najboljih pet teniserki sveta - rekao je Đoković.

Po završetku meča osmine finala srpski as imitirao je svog novog trenera Borisa Bekera koji je uživao u predstavi.

- Kada sam završio sa imitacijom njegovih servi Boris je bio nasmejan i aplaudirao je, ali kada sam rekao kako danas ima problema sa leđima bio je tužan - rekao je Đoković i zapitao novinare kako im se svidela imitacija?

- Nisam dugo imitirao Borisa, jel bilo dobro? Trebao bih da se ugojim nekoliko kilograma i da obojim kosu u plavo kako bih izgledao isto kao Beker - kroz osmeh je rekao drugi reket sveta.

Sjajno raspoloženje sa terena Novak je preneo i na konferenciju za novinare na kojoj je otkrio ko je po njegovom mišljenju najinteresantniji igrač vam terena.

- Tursunov je jedan od njih, Štepanek je veoma zanimljiv i naravno Fabio - rekao je Novak, a zatim i rekao da se sa Italijanom veliki rival u pogledu italijanskog fudbala.

- Fabio navija za Inter, a ja za Milan. Ovo je bila jedna pobeda za rosonere, nismo ih imali previše ove sezone u prvenstvu- rekao je Đoković.

Prošle godine na Australijan Openu srpski as najteži meč odigrao je protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, koji će ukoliko pobedi Tomija Robreda biti Novakov naredni protivnik.

- Prvo čega se setim iz meča od pre godinu dana sa Vavrinkom je pasing šot kojim sam stigao do pobede posle velike borbe do dva ujutru. Spreman sam za još jedan tako naporan i fizički i psihički meč sa njim, jer je u poslednjih godinu dana značajno napredovao - rekao je Đoković, koji će sa timom analizirati sledećeg protivnika.

- Neću gledati pet sati meča sigurno, ali neke ključne poene hoću - rekao je najbolji srpski teniser koji je na kraju čestitao kolegi Janku Tipsareviću na prinovi.

- Fantastično! Emili! Čestitam i njemu i Biljani! Hvala Bogu i ja ću to osetiti jednog dana, a to je iz reči mojih prijatelja najlepša stvar koja im se desila u životu - zaključio je Đoković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA