Brkić tragičar Udinezea, Fiorentina ubedljiva, Napoli ostao bez pobede u nadoknadi (VIDEO)

Preokretom u poslednjih deset minuta "lacijali" došli do novog trijumfa, dok su "zebre" nastavile da igraju po sistemu toplo-hladno. Sjajan debi Matrija u dresu Fiorentine. Bjanki oduzeo pobedu Napolitancima u poslednjim minutima utakmice

  • 1

Fudbaleri Lacija savladali su na gostovanju ekipu Udineze sa 3:2, posle preokreta u drugom poluvremenu i gurnuli ekipu sa "Friulija" u veoma nezavidnu situaciju na tabeli Serije A. "Zebre" iz Udina nikako da sastave dve dobre utakmice, jednu oduševe, a već u sledećoj razočaraju svoje navijače. Sa druge strane tim iz Rima posle lošeg perioda ponovo pronalazi svoju dobru formu.

Promena trenera očito je dobro uticala na "lacijale" pošto su zabeležili novu pobedu, doduše veoma teško, ali osvojili su tri boda protiv neugodnog Udinezea. Imala je ekipa naših Dušana Baste i Željka Brkića dva puta tokom meča vođstvo, ali pad koncentracije u poslednjih desetak minuta ne samo da ih je koštao pobede, nego im je doneo novi poraz, s tim da je jedan od glavnih krivaca srpski golman čije su dve loše intervencije kuvovale golovima ''lacijala''.

Antonio di Natale doveo je sa penala "zebre" u vođstvo u osmom minutu, a izjednačio je Kandreva u 62. minutu, međutim, samo šest minuta kasnije Badu je ponovo vratio prednost na stranu domaćih. Taman kada su svi na stadionu pomislili da će Udineze konačno vezati dve pobede, jer je u tom trenutku imao i igrača više i gol više, usledio je preokret gostiju.

Prvo je Lazari postigao jedan od smešnijih autogolova to jest Brkić ga je napucao loptom, a onda je Ernanes u poslednjem minutu doneo pobedu rimskom klubu.

Fudbaleri Fiorentine prosto su pregazili Kataniju na gostovanju sa 3:0, a pravi junak pobede bio je Alesandro Matri koji je na sjajan način debitovao u dresu novog kluba, postigavši dva gola. Izabranici Vinćenca Montele su pored nova tri boda uspeli i da iskoriste kiks Intera i odlepe se na osam bodova, od glavnog konkurenta u borbi za Ligu šampiona.

Sjajnom igrom u prvom poluvremenu ekipa iz Firence je rešila pitanje pobednika. Prvo je Fernandez u 25. minutu doneo prednost "violi", a samo 180 sekundi kasnije Matri je svojim prvim golom na meču povisio na 2:0. Četiri minuta pre kraja poluvremena, iskusni napadač je postigao i svoj drugi gol i tako zapečatio sudbinu Katanije.

Nenad Tomović je bio standardno dobar u timu Firence, ali je zbog povrede morao da napusti igru posle prvih 45 minuta.

Napoli je nastavio sa svojim igrama po principu toplo-hladno. Posle dve uzastopne pobede u šampionatu, puleni Rafe Beniteza su ostali bez tri boda u poslednjim sekundama meča na gostovanju u Bolonji, završeno je 2:2. Loša partija Napolitanaca koji su gubili od 37. minuta kada je mrežu Pepea Reine zatresao Bjanki.

Uspeli su nekako uz silni napor, u režiji Iguaina i Kaljehona da preokrenu rezultat, a kada je Kone šest minuta pre kraja dobio drugi žuti karton, svi su pomislili da će gosti sa juga Italije ostvariti novu pobedu. Tako nije mislio strelac prvog gola za domaćina Bjanki, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade pogodio po drugi put na meču i obradovao sve na stadionu "Renato Dalara".

Serija A, 20. kolo:

Subota

Roma – Livorno 3:0

Juventus – Sampdorija 4:2

Nedelja

Udineze – Lacio 2:3

(Di Natale 8(p), Badu 68 - Kandreva 62, Lazari 82a.g., Ernanes 90, c.k. Onazi 54)

Atalanta – Kaljari 1:0

(Bonaventura 68)

Katanija – Fiorentina 0:3

(Fernandez 25, Matri 28, 41)

Đenova – Inter 1:0

(Antoneli 83)

Bolonja – Napoli 2:2

(Bjanki 37, 90+1, c.k. Kone 84 - Iguain 61(p), Kaljehon 80)

Kjevo – Parma 1:2

(Paloski 15 - Kasano 27, Lukareli 90+4)

Sasuolo – Torino 0:2

(Imobile 25, Brigi 48)

Milan – Verona 20.45

Tabela: Juventus 55, Roma 47, Napoli 43, Fiorentina 40, Inter 32 … Bolonja 17, Livorno 13, Katanija 13.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    20. januar 2014 | 01:19

    A sta je brkic uradio? Jel izaso sa terena?.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA