LUDILO U LONDONU: Eto srušio Junajted, debi Matića, crveni za Vidića (VIDEO) (GIF)

Fantastičnom igrom i het-trikom kamerunski napadač je zaslužio titulu igrača utakmice protiv Junajteda. Nemanja Matić imao je priliku da u poslednjih nešto manje od dest minut po drugi put debituje za "plavce", dok je drugi Nemanja na ovom meču, samo iz protivničkog tabora obeležio loše veče svog tima, isključenjem u poslednjim minutima meča

  • 0

Kakva utakmica Samjuela Etoa! Kakav potez Žozea Murinja da umesto probuđenom Fernandu Toresu, da mesto u startnoj postavi iskusnom napadaču! Sjajni kapiten reprezentacije Kameruna je sa tri gola prosto sam potukao Mančester Junajted i doneo novu pobedu svom timu, a Dejvida Mojesa uvalio u nove probleme. Na kraju Čelsi - Mačester junajted 3:1.

"Crveni đavoli" su samo u prvih 15. minuta podsetili igrom na prošlogodišnja izdanja i imali kontrolu igre u svojim nogama, dok su "plavci" odlučili da sačekaju svoju priliku iz kontre, što se ispostavilo kao dobra taktika.

Sevnuo je brzi napad ekipe sa "Stamford bridža" u 17. minutu, lopta je došla do Samjuela Etoa, koji je varkom tela izbacio Džonsa iz ravnoteže i tukao sa nekih 18-19 metara iskosa, lopta je zakačila nekog od igrača Junajteda i završila u mreži De Hee. Od tog trenutka fudbaleri u plavim dresovima su preuzeli kontrolu lopte, dok su gosti povremeno pokušavali da dođu do izjednačenja.

Samjuel Eto

Taman kada se pomislilo da će se sa tim rezultatom otići na odmor, ponovo je zablistao kamerunski napadač. Klasičan mat u tri poteza napravili su igrači Čelsija, David Luiz je dodao na stranu za Edena Azara, Belgijanac je centrirao po zemlji, a Eto je neometan sa peterca poslao loptu u mrežu.

Svesni toga koliko je rezultat 2:0 opasan, domaći igrači su izašli na teren u drugom poluvremenu sa željom da što pre reše pitanje pobednika. Zamišljeno - učinjeno. Posle jednog kornera "plavaca", tukao je glavom sa prve stative Kejhil, golman Junajteda je odbranio taj udarac, ali je ponovo Kamerunac bio na pravom mestu i odbitak pretvorio u gol i pobedu.

Najnoviji član londonskog tima, Nemanja Matić, dobio je priliku da debituje po drugi put u karijeri za Čelsi, pošto je u 86. minutu zamenio Vilijana. Poslednje minute derbija ovog kola obeležila je i nervoza izabranika Dejvida Mojesa, a kapiten "crvenih đavola", Nemanja Vidić je zbog svog starta nad Azarom, dobio možda i prestrogo crveni karton u prvom minutu sudijske nadoknade.

Trebalo bi pomenuti da je i treći Srbin bio učesnik ovog meča. Branislav Ivanović se oporavio od povrede i odigrao je svih 90 minuta u pobedi svog tima.

Premijer liga, 22. kolo:

Subota

Sanderlend – Sautempton 2:2

Arsenal – Fulam 2:0

Kristal Palas – Stouk 1:0

Mančester Siti – Kardif 4:2

Norič – Hal 1:0

Vest Hem – Njukasl 1:3

Liverpul – Aston Vila 2:2

Nedelja

Svonsi – Totenhem 1:3

(Boni 78 - Adebajor 35, Čiko 54(a.g.))

Čelsi – Mančester junajted 3:1

(Eto 17, 45, 49 - Ćićarito 78)

Ponedeljak

Vest Bromvič Albion – Everton 21.00

Tabela: Arsenal 51, Mančester Siti 50, Čelsi 49, Liverpul 43, Everton 41(-1), ... Vest Hem 18, Kardif 18, Sanderlend 18.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA