U Superboulu igraju timovi koji se nisu sastali više od tri godine! (FOTO)

Sijetl SIhouks i San Francisko 49-ers pobednici mečeva finala konferencija u NFL

  • 0

U velikom finalu američke fudbalske lige, popularnom Superboulu, igraće Denver Bronkosi i Sijetl Sihouksi. Prvi tim posle više od decenije, drugi posle poraza 2006. godine.

Denver je u okršaju dvojice verovatno najboljih kvoterbekova 21. veka slavio pobedu Pejtona Meninga nad Tomom Brejdijem. Denver je pobedio Nju Igland 26:16 i višegodišnje snove navijače pretvorio u realnost.

Bronkosi će sa svojim pristalicama za dve nedelje posetiti Njujork, gde će se na stadionu Džajantsa odigrati najveći meč američkog sporta i verovatno najznačajniji sportski događaj posle finala fudbalskog svetskog prvenstva.

Mening koji je prošle sezone probudio svoju karijeru, dolaskom iz Indijanapolisa (sa kojim je osvojio jednu titulu) u već drugoj sezoni je obezbedio treći Superboul u karijeri. Ostvario je sjajnih 400 jardi pasom uz dva tačdaun dodavanja. Brejdi ovoga puta nije mogao da mu parira sa 277 jardi.

Sa druge strane Sijetl Sihouksi su pred svojim navijačima preokrenuli vođstvo San Franciska i trijumfovali 23:17 (0:3,3:7, 10:7, 10:0).

Gosti su imali 10:0, ali je Sijetl podigao kvoterbek Rajan Vislon, ne toliko uspešnim dodavanjima, već energijom koja je tim izdigla iz teškog trenutka.

Kada se meč lomio u četvrtoj četvrtini, najveći kvaliteti Sijetla, stravične odbrane, došle su do izražaja i obezbedile plasman u Superboul.

Zanimljivo je da ova dva tima, ako izuzmemo predsezonu, nisu igrali međusobne mečeve više od tri godine (septembar 2010). I to je dokaz kakav će meč ekipe koja obožava napad (Denver), i tima koji preferira odbranu (Sijetl) igrati drugog februara.

Spektakl u najavi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA