Nadal iskrvario da bi otišao u četvrtfinale!

Najboljem teniseru sveta pukao žulj na levoj ruci, pa je uz velike muke, dosta krvarenja, ipak uspeo da privede meč kraju i pobedi Japanca Nišikorija sa 3:0.* Rodžer Federer lako završio posao protiv Žoa Vilfreda Conge sa 3:0.* Lepa Ruskinja Maša Šarapova neočekivano poražena od Cibulkove sa 2:1

  • 1

Prvi nosilac na Australijan openu, Španac Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je pobedio Keija Nišikorija sa 7:6 (7-3), 7:5, 7:6 (7-3).

U najboljih osam prošao je i Švajcarac Rodžer Federer, koji je sa terena oduvao Žoa Vilfreda Congu, a što se tiče ženske konkurencije, dalje ide Viktorija Azarenka, drugi nosilac turnira, dok je Marija Šarapova ispala.

Španac nije igrao na uobičajeno visokom nivou, mučili su ga i žuljevi na šaci, zbog čega je čak i lekarski tim morao da reaguje.

Ipak, on je skupio snage, stegao zube i u svakom ključnom momentu bio hrabriji od protivnika – bilo da je on osvajao poene ili da je Nišikori greškama propuštao šanse.

Bilo kako bilo, Španac se plasirao u četvrtfinale a da nije mnogo vremena proveo na vrelom australijskom suncu, a na ovom meču imao je i podršku svojih fanova. Naročito lepe devojke, koja je lice ofarbala u bojama španske zastave.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se  u četvrtfinale Australijan opena, pošto je u osmini finala savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 6:3, 7:5, 6:4.

Federera u četvrtfinalnom meču očekuje duel protiv britanskog tenisera Endija Mareja. Švajcarac je postavljen za šestog, a Britanac za četvrtog nosioca. Njih dvojica su do sada igrala 20 puta, a Marej vodi sa 11-9 u pobedama.

Što se tiče ženske konkurencije, frugi nosilac u Melburnu Viktorija Azarenka je za sat i po nadigrala Sloun Stivens iz SAD sa 6:3, 6:2.

Beloruskinja će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela u kojem se sastaju peti favorit Agnješka Radvanjska i sjajna Španjolka Garbine Mugurusa.

Jedan od najvećih favorita turnira Marija Šarapova eliminisana je u četvrtom kolu Australijan opena od Dominike Cibulkove, 3:6,6:4,6:1.

Slovakinja je iskoristila očajan drugi servis trećeg favorita (8 dvostrukih servis greški) i veći broj brejk šansi, te se plasirala u četvrtfinale prvog Gren slema sezone.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Dom zdravlja Doktror Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA