Jokanović na Tajlandu za milion dolara (VIDEO, FOTO)

Bivši trener Partizana preuzeo prvoligaša Maung Tong junajted, koga je prethodno trenirao Englez Robi Fauler

  • 0

Skoro tri godine posle odlaska s Partizanove klupe Slaviša Jokanović (43) latio se posla. Imenovan je za trenera tajlandskog prvoligaša Maung Tong junajteda.

Ugovor je na godinu dana, a nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, koga strani sajtovi ovom zgodom predstavljaju kao bivšeg Čelsijevog igrača, zaradiće milion dolara!

MTUTD (skraćenica kluba koja neodoljivo podseća na MANUTD Mančester junajteda) završio je prošlu sezonu na trećem mestu. Prethodne dve bio je šampion, 2007. trećeligaš, a 2008. drugoligaš.

Jokanović dolazi umesto nekadašnjeg engleskog reprezentativca Robija Faulera (36), svojevremeno ljubimca Liverpulovog kopa, koji je u minuloj sezoni bio igrač-trener. Maung Tong junajted je pre njih dvojice prvo imao trojicu domaćih trenera pa Brazilca i Portugalca.

– Nisam oklevao kada sam dobio ponudu kluba. Želim da mu pomognem da poboljša igru i ponovo osvoji titulu prvaka – kazao je na predstavljanju Jokanović, jedini trener u Partizanovoj istoriji koji je odbranio duplu krunu (2007/08, 2008/09).

Direktor kluba je istakao da Jokanović nije bio jedini na listi mogućih trenera.

– Jokanović ima iskustvo. Nadamo se da može da pomogne našim igračima da napreduju.

Jokan je već obavio prvi trening. Trener golmana u klubu je Milan Dević (37), bivši čuvar mreže Inđije i ČSK-a. Početkom godine u Maung Tong junajted stigao je makedonski reprezentativac Mario Đurovski (26), nekadašnji igrač Vojvodine

(Telegraf.rs / Foto: mtufc.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA