VUJOŠEVIĆ: Osetio se umor posle CSKA, verovatno se i slavilo

- Mi želimo da to drugo mesto bude naše, objektivno teško možemo do prvog mesta. Veoma je značajno za prvaljenje novog tima Partizana plasman na fajnal-for - rekao je trener Partizana posle pobede u ABA ligi u Zadru

  • 1

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je da je meč u Zadru bio težak za njegove igrače zbog umora posle velike pobede nad CSKA u Evroligi, ali i sa druge strane, zbog velike motivisanosti hrvatske ekipe.

Crno-beli su savladali Zadrane rezultatom 64:56.

- Utakmicu treba posmatrati i u kontekstu situacije oba tima. Zadar bolje igra i bolje radi nego što ima poziciju na tabeli. Nešto su se stabilizovali, doveden je i novi igrač, grčevito se borbe za opstanak, jer poslednji na tabeli nema priliku da igra sledeće godine ABA ligu, što ih je dodatno i motivisalo, ali i opterećivalo. Atmosfera na koju smo navikli u Zadru. Zadrani znaju šta je košarka, ali malo su razmaženi, mislim da ovu ekipu treba podržati do kraja. Teške su okolnosti, ali ima još da se igra, razni raspleti su mogući. Zaista želim Zadru da ostane u ligi - rekao je Vujošević posle utakmice.

- Što se nas tiče, osetilo se malo umora. Mi želimo da to drugo mesto bude naše, objektivno teško možemo do prvog mesta. Veoma je značajno za prvaljenje novog tima Partizana plasman na fajnal-for. Nama komotan život zavisi direktno od rezultata. Osetio se umor jer se dobila teška utakmica sa CSKA, potrošilo se dosta emocija, malo se i slavilo verovatno. Juče smo zbog utakmice naših komšija imali trening u 20 časova. Čarter nije mogao da se organizuje dan pre utakmice, došli smo na dan meča, ali ne zato što ne respektujemo protivnika, naprotiv veoma ga respektujemo - analizirao je Vujošević meč.

- Imamo malo i kraću klupu za ovoliki broj utakmica. Svaka će biti teška u ABA ligi, a u Evroligi, da bismo bili ravnopravni moramo totalno da se potrošimo na svakoj. Zato čestitam igračima. Umor se osetio kroz nepreciznost u šutu, a i razmišljanju. Odbranom smo dobili ono što je bilo potrebno da se pobedi utakmica. Želim Zadru sve najbolje u nastavku takmičenja - zaključio je Duško Vujošević.

Umor kao bitan faktor koji je uticao ana igru crno-belih istakao je i kapiten Dragan Milosavljević.

- Znali smo da nas očekuje jako težak meč. Zadar je poznat kao ekipa koja jako dobro igra na domaćem terenu. Uspeli smo da prelomimo meč i dođemo do jako bitne pobede. Osetio se malo i umor nakon jako teške utakmice koju smo dobili protiv CSKA - rekao je Milosavljević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    20. januar 2014 | 22:09

    Idemo dalje, odmaracete u penziji, Makabi je nas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA