Nikada ne biste pogodili koliko je Federer zaradio više od Đokovića!

Forbsova lista godišnje zarade u tenisu obračunava se između dva Vimbldona, a naš as se nalazi na jako dobrom mestu, ali je ipak daleko iza Švajcarca

  • 5

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, nije na vrhu liste tenisera sa najvećim zaradama iako je drugi teniser sveta! Ispred njega su Švajcarac Rodžer Federer i lepa Marija Šarapova.

Naime, Federer jako dobro zarađuje iako nije više u samom teniskom vrhu, a prošle godine zaradio je čak 71,5 miliona  dolara (65 miliona od reklama i 6,5 od turnira.)

Naš Nole, iako je prošle godine većim delom bio prvi i osvojio je mnogo više turnira, zaradio je više nego duplo manje od Švajcarca i nalazi se na trećem mestu sa 26,9 miliona dolara (14 miliona od reklama i 12,5 miliona od turnira).

Ispred Đokovića je Šarapova sa 29 miliona dolara (23 miliona od reklama i 6 miliona od turnira) dok je na četvrtom mestu Rafael nadal sa 26,4 miliona dolara (21 milion od reklama i 5,4 od turnira)

Dalje slede Serena Vilijams sa 20,5 miliona, Na Li sa 18,2, Viktorija Azarenka sa 15,7 Endi Mari sa 14,9 miliona itd...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cugopol

    21. januar 2014 | 09:20

    Neverovatno! 80% stanovništva planete gladuje a mediji se konstantno gađaju desetinama i stotinama miliona koje potpuno nezasluženo završavaju u džepovima profesionalnih sportista, najviše fudbalera, tenisera, golfera... Čast onima koji bar neki deo daju za neki humani cilj! Svet se potpuno okrenuo naopako!

  • Dragan

    21. januar 2014 | 10:37

    Rolex,Wilson,Gillette,Mercedes,Nike,pa gdje neće toliko zaraditi.

  • JASVVJSAC

    21. januar 2014 | 10:31

    malo li je!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA