LISAC: Tražimo rešenje za plej-of ABA lige, večiti se pitaju za F4!

Generalni menadžer ABA lige istakao da je veliki problem za plej-of u nacionalnim savezima i da bi se on igrao već ove sezone, da se regionalni bord pita

  • 3

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac istakao je da bord ozbiljno razmišlja o uvođenju plej-ofa posle regularnog dela, ali da se o svemu ovome ne pita samo ABA nego i nacionalni savezi.

- Nije problem u rukovostvu Lige nego u kalendaru takmičenja. Zbog dužine sezone nemamo termine u kojim abismo organizovali plej-of - rekao je Lisac za Sportski žurnal i dodao:

- Ne želimo zbog toga da ulazimo u problem sa savezima. Naći ćemo rešenje i za to. Da li će t biti možda ''B'' ABA liga, ili ne, videćemo. Ali, verujte, nije u pitanju rukovodstvo lige. Da je do nas, već ove sezone bi igrali plej-of.

Lisac, koji je prisustvovao meču između Zadra i Partizana, osvrnuo se i na oragnizaciju završnog turnira, kao i sigurnost mesta koje vode u Evroligu.

- Prema propozicijama organizacija završnog turnira, koji će se održati u aprilu, biće ponuđena prvoplasiranom timu na kraju regionalnog dela, ali sve zavisi i od toga koliko će Crvena zvezda i Partizan dogurati u Evrokupu, odnosno Evroligi - rekao je Lisac, a potom nastavio:

- Što se tiče 2+1 mesta za Evroligu, ona nisu zapečaćena. Mada, mogu i tri da idu direktno. Ali, veoma je bitno da sastavimo tri afirmativna tima sa dobrim budžetom i igračima, kao i kvalitetnim vođenjem. Jedini problem je što smo toliko nezanimljivi u ekonomskom smislu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    21. januar 2014 | 10:45

    N"MOJ TO PRICAT"-ti pametan ,a mi glupi,e moj covke da im nisi onda bio SAUCESNIK sada bi SRBIJA imala 2+1 mesto za E.L. ovi ne bi znali gde udaraju,ali tada je bio drugaciji INTERES.... PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!!

  • FADILJ VOKRI DO KOSKE

    22. januar 2014 | 08:28

    Sto komentarises ligu iz koje cete istupiti jer nemate para da ucestvujete?Coki vas gasi,kako ne primecujes?

  • Dejan

    22. januar 2014 | 14:20

    Ovog groblje kosketa ako ne placa telegraf da bude na svakoj vesti I zicka komentare onda je odlepio baja načisto....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA