Balša Butorović: Nikoliću zameram što nije rekao da pregovara sa Partizanom!

U intervjuu za Telegraf predsednik Skupštine Vojvodine priča o odlasku Marka Nikolića i trojice prvotimaca u konkurentni Partizan, protestu navijača, situaciji u srpskom fudbalu i promeni politike vođenja FK Vojvodina

  • 4

Posle povika grupice navijača FK Vojvodina protiv uprave kluba i negodovanja zbog odlaska trenera Nikolića i prvotimaca Trajkovića, Vulićevića i Škuletića u redove "crno-belih", oglasio se predsednik Skupštine FK Vojvodina Balša Butorović. Iako retko daje izjave za medije, ovoga puta otvorio je dušu i objasnio o čemu se zapravo radi za portal Telegraf.

NEĆE NAVIJAČI BIRATI UPRAVU KLUBA

Bez ikakvog suzdržavanja, Butorović priča o protestu navijača:

- Napad povezujem sa strahom, a ja se ne plašim ni ozbiljnijih pojedinaca, a ne grupice navijača! Mogu da napadaju samo koliko im ja dozvolim. Na početku sezone objašnjeno im je da igrači moraju da se prodaju kako bi klub funkcionisao. Dok sam ja na bilo kojoj funkciji u klubu, neću dozvoliti da mi grupica navijača utiče na rukovodeće ljude ili igrački kadar!  U ovom slučaju se uglavnom radi o besposlenim ljudima koji ne znaju na drugi način da ispolje svoje nezadovoljstvo osim da napadaju Vojvodinu -  priča Butorović u jednom dahu.

Onda je objasnio zašto se nije protivio odlasku igrača i tenera u Partizan.

- Ja sam uvek za to da igrači iz Vojvodine idu u inostranstvo, a ne u bilo koji domaći klub. Međutim, to sada nije bio slučaj. Trajkoviću i Škuletiću bi za šest meseci istekao ugovor. Branislavu je propao transfer u Tursku, dok Petra niko od inostranih klubova nije ni tražio. Šta je trebalo, da ih ne prodamo Partizanu i obezbedimo neki novac? Vulićević je slobodan igrač - govorio je Butorović, a potom se osvrnuo i na odlazak trenera Marka Nikolića.

- Nikolić mi je rekao da ima veće ambicije i da situacija u klubu nije ista kao kada ga je vodio moj otac. Razumem to, ali mu zameram što je otišao na razgovor sa predsednikom Partizana, a da o tome nije prethodno obavestio nas - kaže Butorović.

Posle smrti njegovog oca Ratka, očigledno je da politika kluba nije ista kao i ranije. Pored toga, očekivalo se da će Balša, kao veliki zaljubljenik u fudbal više učestvovati u vođenju FK Vojvodina.

- Moj otac je bio moćan čovek i mogao je da nađe drugi izvor finansiranja osim prodaje igrača. Plaćao je iz svog džepa i nije mario. Ja sam u početku isto to pokušao, ali sam shvatio da nije moguće. Šta sada treba, da uložim sve što znam i imam u klub, a kada naiđem na neku prepreku da mi grupica navijača preti? Dovoljno je što sam na čelu Skupštine, a ako neko misli da može bolje, neka mi se javi - kategorično će Balša Butorović.

U SRBIJI JE NAJMANJE BITNA IGRA NA TERENU, STVARI SE ZAVRŠAVAJU VAN NEGA!

Svi smo svesni da je situacija u našem fudbalu daleko od dobre, ali se retko ko usuđuje javno da govori o tome. Međutim, Balša Butorović je javno postavio pitanje regularnosti:

- Neka mi neko objasni kako je moguće da Vojvodina pobeđuje Zvezdu i Partizan godinama unazad, gubi neke "male" utakmice, Partizan osvoji prvenstvo, a oko naših igrača se kasnije otimaju i crveno i crno-beli! Zašto traže 80 procenata prvog tma ako smo nekvalitetni i ako ne vredimo ništa?! - ogorčeno govori Balša Butorović navodeći da se još jednom zapitamo o regularnosti domaćih mečeva.

Mirnijim tonom, na kraju razgovora za Telegraf, najavio je stabilizaciju Vojvodine.

- Sada smo u blokadi, ali je napravljen plan i uskoro ćemo izaći iz krize, do leta će sve biti kako treba. Uostalom, ako neko misli da može i zna bolje, neka se u aprilu izjasni na sednici klupske Skupštine. U ovom momentu ne možemo bolje od ovoga - završava Butorović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    21. januar 2014 | 21:07

    NI DJURA MU NIJE REKAO DA PREGOVARA SA TUZILASTVOM PA STA SAD !!!??? SAD ON TREBA DA SE LJUTI I PLACE KAO OSTAVLJENA MLADA ??!!! BRATE CUTI DOBRO SI I PROSAO,STA DA IH NIKO NIJE KUPIO,OD CEGA BI DAO SLEDECE PLATE,BILO BI ISTO KAO NA PECURKANI-TUZBE PA BI JOS I PLACAO DA ODU KAO ONI NJIHOVI !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • Milojko

    21. januar 2014 | 21:09

    A Vojvodina je tvoja dedovina a Balsa?

  • Kule

    21. januar 2014 | 22:22

    Grobar do koske??? Ti si jako iskompleksirana osoba! PFC - putujuci fudbalski cirkus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA