SRBIJA ZA BLATERA: Kosovo će igrati ako njegov protivkandidat u FIFA pobedi!

Za nas bi najbolje bilo da Sep Blater nastavi da vodi svetski fudbal, jer Žerom Šampanj, koji se takođe kandiduje, predstavlja najvećeg lobistu nepriznatog Fudbalskog saveza Kosova

  • 8

Crni dani su pred fudbalskom Srbijom! Ukoliko Sep Blater ne odluči da se kandiduje za novi mandat prvog čoveka FIFA ili slučajno izgubi na izborima od Francuza Žeroma Šampanja, Fudbalski savez Srbije će se naći u nebranom grožđu uzimajući u obzir da je Šampanj najveći lobista nepriznatog FS Kosova.

Bivši diplomata, Šampanj je radio u FIFA kao zamenik sekretara i bio je rame uz rame s Blaterom u periodu od 2002. do 2005. godine, da bi definitivno otišao 2010.

Prema informacijama koje su tada kružile, Šampanj nije sam otišao, nego je izbačen iz svetske kuće fudbala.

Ubrzo posle toga postao je ''konsultant'' i glavni lobista za sumnjiva fudbalska mesta, kao što su Kosovo, teritorija Palestine, Izrael i turski deo Kipra. Nešto slično je pre skoro godinu dana potvrdio i gensek FSS Zoran Laković, posle pisma Hašima Tačija Sepu Blateru.

- Sve je to nastavak vršenja pritiska, koji traje više od dve godine. Glavni čovek koji lobira za FS Kosova je Žerom Šampanj, čije usluge nisu nimalo jeftine - kazao je u februaru Laković.

Šampanj se, takođe, zalaže za promene u svetskom fudbalu, kao što je uvođenje narandžastog kartona, ali je ispred sebe postavio cilj koji obuhvata sedam stavki, od kojih jedna indirektno dotiče Srbiju, a to je ''autonomija fudbala od političke moći''.

- Iako FIFA nije u mogućnosti da bude mirotvorac, treba uzeti sve moguće inicijative u obzir, da se stvori ''fudbalska demokratija'', dizajnirana da se smanje regionalni konflikti - predlagao je FIFA svojevremeno Šampanj, najviše se zauzimajući za Kosovo, ali i Grenland, kojima je, po njemu, uskraćen međunarodni fudbalski status.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mučki provokator

    22. januar 2014 | 21:15

    Dalje politika od sporta

  • Гаврило Принцип

    22. januar 2014 | 22:06

    Република санџак@ мој до мога!!!

  • Stevo

    22. januar 2014 | 21:47

    Ima đubre para , deda mu izmislio Šampanjac !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA