„Kingsi” ostaju u Sakramentu, gradiće se dvorana

Nema više bojazni da će braća Malufi da presele NBA ligaša u Sijetl ili neki drugi američki grad

  • 0

Ljubitelji košarke u Sakramentu, a znamo koliko su zagriženi iz vremena dok su im sugrađani bili Vlade Divac i Predrag Stojaković, mogu da odahnu. „Kingsi” ostaju u njihovom gradu.

Na sastanku braće Džoa, Gevina i Džordža Malufa, vlasnika „Kraljeva”, komesara američke profesionalne NBA lige Dejvida Sterna i gradonačelnika Sakramenta Kevina Džonsona dogovoreno je da se do sezone 2015/16. sagradi dvorana u koju bi „Kingsi” prešli iz sentimentalne „Arko arene”. Malufi su prošlog proleća odlučili da ostanu u Sakramentu još godinu dana, ali su stavili na znanje da će klub da presele u drugi grad ako obaćanja o novoj dvorani ostanu ludom radovanje.

Nova arena bi trebalo da košta 387 miliona dolara. Braća Maluf su se složili da ulože 70-75 miliona. Grad će dati 190-230 miliona, a još 40-60 kompanija AEG, koja je vlasnik fudbalskog kluba Los Anđeles Galaksija, arene „O2” u Londonu u kojoj se igra završni turnir sezone za tenisere i još nekoliko sportskih magneta (pre nekoliko dana je objavila da ne namerava da kupi Totenhem , a spekulisalo se o ceni od 450 miliona funti).

Ostali, najmanji deo sume, biće prikupljen kroz razne marketinške aktivnosti u vezi s novom dvoranom, kao i prodajom gradskog zemljišta.

U Sijetlu su se ponadali da će Malufi da se okrenu tom gradu, koji bi tako ponovo imao NBA ligaša. Gradonačelnik Majk Makgin je sazvao specijalnu pres-konferenciju da objavi da je grad spreman da pravi dvoranu, a kao investitor 290 miliona dolara pominjan je biznismen Kris Hansen.

Prošlog leta u prvi plan je ozbiljno izbio kalifornijski grad Anahejm. Gradonačelnik Sakramenta Džonson, shavtivši da je đavo odneo šalu, zamolio je tada Malufe za strpljenje. Sada su stvari razjašnjene skoro do tančina.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA