Hrvati prave solarni stadion! (FOTO)

Nemačka firma je već poslala ponudu prema kojoj bi Velika Gorica dobila krov sa solarnim panelima na stadionu, dok bi Nemci imali pravo da prodaju proizvedenu struju

  • 1

Član druge Hrvatske fudbalske lige, Velika Gorica, mogla bi uskoro da dobije stadion na solarnu energiju, pomoću koje će moći da osvetle svoj stadion, ali i da prodaju struju koju će proizvoditi. Nemačka firma "Global solar" zainteresovana je da na stadionu ove ekipe izgradi krov, na kome bi se nalazili solarni paneli, koji bi prikupljali energiju sunca.

Prema rečima predsednika kluba, Nenada Črnka, oni su već dobili ponudu od strane nemačke kompanije, a kako je predloženo u ponudi klub bi dobio krov nad obe tribine, dok bi firma dobila koncesiju i mogla da prodaje struju.

- Cilj nam je da usklopu ovog projekta pokušamo i da realizujemo naš plan o postavljanju reflektora na stadion. Jedna od opcija je da investitori obave i taj deo posla, pa dobiju i produženje koncesije.

stadionfk napredak

- Ukoliko bismo uspeli u tome, tako bismo ispunili sve uslove za učestvovanje u prvoj ligi Hrvatske - izjavio je Črnak, podsetivši da 2011. godine Velika Gorica nije ušla u najviši rang takmičenja samo zbog neispunjavanja uslova na stadionu.

Ukoliko dođe do realizacije ovog projekta, objekat na kome igra ovaj drugoligaš postao bi tek treći u Evropi  koji bi proizvodio struju, pored stadiona Frajburga i Nirnberga. Najveći ovakav stadion napravljen je na Tajlandu i prima 50.000 ljudi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA