Zamalo prvo srpsko gren slem finale ikada! Pobeda Jorovićeve u dublu, poraz Stojanovićeve

Nakon što je eliminisana u četvrtfinalu singla Australijan opena, Ivana Jorović se plasirala u finale dublova. Tamo je mogla da je sačeka Nina Stojanović, koja je sa svojom partnerkom ipak poražena u polufinalu

  • 0

Srpska juniorka Ivana Jorović završila je učešće u singl konkurenciji na Australijan openu u četvrtfinalu, pošto ju je savladala sedma nositeljka Kineskinja Zijue Sun u dva seta 6:3, 7:5.

Utehu je mlada srpska teniserka mogla da nađe u pobedi u dublu, jer je u poludinalu u tandemu sa Britankom Kejti Butler savladala par Beins/Tjandramulia 6:4, 6:3.

- Meni je primaran nastup u singlu, a ne u dublu - rekla je ravnodušno Ivana posle pobede i plasmana u juniorsko finale parova na AO.

- Srećna sam zbog prolaska u finale dublova, ali ništa specijalno jer sam izgubila u singlu. Ušla sam previše nervozno u meč sa Kineskinjom, bila sam zgrčena, ali nema izgovora. Idemo dalje. Očekuju me još tri Gren slema u sezoni - rekla je Jorovićeva novinarima u Melburnu i dodala:

- Probala sam da se vratim posle izgubljenog prvog seta. Iako sam na startu drugog gubila 3:0, izjednačila sam, povela, ali servis me u toku celog meča nije služio. Bila je bolja - rekla je Jorovićeva.

Druga srpska predstavnica u konkurenciji juniorki Nina Stojanović takođe je, kao četvrta nositeljka sa partnerkom, doživela poraz u polufinalu dublova. Od nje i Ruskinje Anastasije Komardine su bile bolje Ukrajinka Kalinina i Ruskinja Kuličkova 7:5, 7:6.

Malo je falilo da Ivana i Nina odigraju prvo srpsko gren slem finale ikada.

- Nina i ja se odlično družimo, često putujemo zajedno na turnire. Igrale smo dosta puta i jedna protiv druge i uglavnom sam pobeđivala - rekla je kroz osmeh Jorovićeva.

Za Stojanovićevu je ovo bilo treće polufinale dubla na gren slemovima. Pri rezultatu 5:1 za nju i njenu partnerku, Nina je zvala lekara jer ima problema sa noktom na nozi i do kraja meča se hvatala za njega.

- Nisam ukupno zadovoljna, jer nisam pokazala igru kakvu mogu. Što se tiče dubla više od ovog nisam mogla jer sam imala povredu na stopalu, a i rame me boli već mesec dana. Očekivala sam i finale, možda čak i da osvojimo, ali nismo uspele - rekla je Stojanovićeva.

Jorovićeva i Stojanovićeva bi mogle u budućnosti da igraju zajedno,

- Ivana i ja smo zajedno dva puta igrale dubl, jednom dobro, a drugi put loše. Ako budemo igrale na istim turnirima možda još neki put zaigramo zajedno, zašto da ne - rekla je Nina Stojanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Dom zdravlja Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA