Kako i sa kim se Federer i Nadal spremaju za 33. međusobni okršaj? (FOTO)

Švajcarac se za meč sa Špancem u dosta opuštenoj atmosferi pripremao sa levorukim Francuzom Mikaelom Ljodrom, dok je Nadal trenirao sa autralijskim juniorom Lukom Sevilom

  • 0

Žreb pred početak ovogodišnjeg Australijan Opena odredio je da se u eventualnom polufinalu sastanu Rafael Nadal i Rodžer Federer, što će se u petak i dogoditi!

Španac i Švajcarac odigraće 33. međusobni duel, a Nadal u trenutnom odnosu ubedljivo vodi jer je slavio čak 22 puta! Ipak Federer je sa novim trenerom Stefanom Edbergom pokazao promene u svojoj igri, što je već i dokazao u mečevima sa Žoom Vilfredom Congom i Endi Marijem.

Treninzima prvog i šestog tenisera sveta dan pred veliki okršaj prisustvovao je reporter Telegrafa iz Melburna.

Nadal je sa svojim stricem, iako se meč igra u večernjem terminu, izašao na teren nešto pre podneva. Iako opušten i nasmejan u razgovoru sa svojim trenerom pri izlasku iz svlačionice Rafa se značajno uozbiljio kada je počeo trening sa Australijskim juniorom Lukom Sevilom.

S druge strane najtrofejniji igrač na Gren slem turnirima, kao da je u toku dana skrivao od javnosti gde će i kada trenirati, ali su i publika i predstavnici medija dobili informaciju pola sata pre njegovog izlaska na teren.

Sparing partner pred meč sa levorukim Špancem bio mu je upravo igrač koji igra tom rukom Francuz Mikael Ljodra. Nekadašnji dubl saigrač Nenada Zimonjića testirao je ritern Švajcarca, koji je i pored loša ša Nadalom bio prilično opušten na treningu.

Trener Stefan Edberg sve je nadgledao sa strane uz po neki savet, a videćemo da li će taktika koju Šveđanin bude dao Švajcarcu za polufinale biti dobitna?!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Dom zdravlja Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA