Leteće glave ako ovaj dečko ne donese Rusiji zlato u Sočiju!

Legendarni Jevgenij Plušenko dobio je prednost u odnosu na šampiona Rusije, Maksima Kovtuna, da bude jedini predstavnik svoje zemlje u umetničkom klizanju, u muškoj konkurenciji

  • 1

Lider desničarske Liberalno demokratske partije u Rusiji, Vladimir Žirinovski izjavio je da bi sportski zvaničnici u njegovoj zemlji trebalo da podnesu ostavke ukoliko trostruki olimpijski šampion u umetničkom klizanju, Jevgenij Plušenko, ne osvoji zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Legenda svetskog klizanja je izabran da bude jedini predstavnik zemlje domaćina Igara u muškoj konkurenciji, iako godinama kuburi sa povredom leđa, kao i tome što je dobio prednost u odnosu na šampiona Rusije, Maksima Kovtuna.

- Mislim da bi bilo bolje da smo poslali Kovtuna. On je šampion Rusije, a Plušenko je šampion čega? Stalno je povređen, a zašto šaljemo povređenog sportistu na Igre? - upitao je Žihirovski sportske zvaničnike.

Žirnovski, koji je poznat po svojim radikalnim stavovima i izjavi da bi seks trebalo upražnjavati samo tri puta godišnje, rekao je ovom prilikom da se u izbor selekcije za predstavnika u klizanju umešala politika.

Plušenko nije ostvario značajan rezultat na međunarodnoj sceni otkada je osvojio srebrnu medalju na Zimskim igrama u vankuveru pre četiri godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    24. januar 2014 | 00:42

    Kako ce to Vladimir licno da muci ukoliko ovaj neosvoji zlato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA