NBA: 44 poena Oldridža, Hit slavio nad Lejkersima (VIDEO)

Krilni centar Portlanda najzaslužniji za pobedu nad Denver Nagetsima. Kris Boš predvodio šampiona do 31. pobede u sezoni

  • 0

Na dve odigrane utakmice prošle noći u NBA ligi, favorizovane i domaće ekipe su ostvarile pobede - najpre Majami, a potom i Portland.

Hit je ostvario 31. trijumf ove sezone, u četvrtom meču bez Dvejna Vejda na parketu. Savladani su Los Anđeles Lejkersi rezultatom 109:102. Prednost je izgradio u prvom poluvremenu, koja je u trećoj četvrtini iznosila 16 razlike, ali su domaći potom pali u igri i dozovolili Lejkersima da se ponadaju pobedi.

Taj nalet Lejkersa je zaustavio odlični Kris Boš, koji je meč završio sa 31 poenom, što je njegov drugi najbolji učinak u sezoni. Lebron Džejms, koji je postigao ključnu trojku za pobedu, upisao je 27, 13 skokova i šest asistencija.

Među Lejkersima su se najviše istakli Pau Gasol sa 22 poena i 11 skokova, dok je Džodi Mik ubacio isti broj poena, a Nik Jang 19.

Pobeda Portlanda nad Denverom 110:105 mogla bi se da se sažme u dve reči: Lamarkus Odlridž.

Krilni centar Blejzersa postigao je 44 poena i 13 skokova i definitivno je obeležio utakmicu u kojoj su uglavnom preovlađivale serije od 10-12 poena, pogotovo u drugom i trećem periodu.

Ključnu razliku od deset poena koju Nagetsi nisu mogli da nadoknade napravljena je u odlučujućoj deonici.

Osim Oldridža, istakao se i Vesli Metjuz sa 24 poena.

Vilson Čendler je na drugoj stani bio najefikasniji sa 18 poena. Rendi Foje je ubacio 14, a Taj Loson i Darel Artur po 13 poena.

NBA, rezultati

Majmi - Los Anđeles Lejkers 109:102

Portland - Denver 110:105

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA